Wat is fulfilment

Geplaatst op 13-12-2022

Categorie: Zakelijk

Fulfilment is een belangrijk onderdeel van een bedrijf, omdat het de manier omvat waarop een bedrijf haar producten of diensten aan haar klanten levert. Dit omvat het beheer van de voorraad, het verpakken en verzenden van bestellingen en het afhandelen van retouren en terugbetalingen. Een efficiënt fulfilment-proces kan ervoor zorgen dat een bedrijf haar klanten tevreden houdt en kan bijdragen aan een positief imago. Als een bedrijf snel en gemakkelijk producten kan leveren aan haar klanten, zullen deze klanten waarschijnlijk tevreden zijn en dit kan leiden tot positieve recensies en mond-tot-mondreclame. Dit kan op zijn beurt leiden tot meer klanten en groei voor het bedrijf.

Daarnaast kan een efficiënt fulfilment-proces ook leiden tot kostenbesparingen voor het bedrijf. Door bijvoorbeeld slimme voorraadbeheersystemen te gebruiken, kan een bedrijf ervoor zorgen dat het de juiste hoeveelheid voorraad op voorraad heeft zonder te veel te moeten investeren in overbodige voorraad. Dit kan leiden tot lagere kosten voor het opslaan en beheren van de voorraad, wat weer kan bijdragen aan een hoger rendement voor het bedrijf.

Wat kost fulfilment mij?
Fulfilment is dus het proces van het ontvangen, opslaan en verzenden van producten naar klanten. Het kost gemiddeld ongeveer 8-12% van de verkoopprijs van een product om fulfilmentdiensten in te huren. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid producten die verzonden moeten worden en de locatie waar ze naartoe verzonden moeten worden. Bijvoorbeeld, als een bedrijf veel kleine producten verkoopt en deze naar verschillende landen moet verzenden, kan het fulfilmentproces duurder zijn dan wanneer het bedrijf een paar grote producten naar één land verzendt. Het is daarom belangrijk om goed te overwegen wat de beste optie is voor een bedrijf, zodat er zo efficiënt en effectief mogelijk gebruik gemaakt kan worden van fulfilmentdiensten.