Hoe ziet een cursus Office 365 eruit?

Geplaatst op 08-03-2023

Categorie: Zakelijk

De wereld van technologie ontwikkelt zich voortdurend en biedt steeds meer mogelijkheden voor mensen en bedrijven. Een van de technologische ontwikkelingen die de laatste jaren is opgekomen, is Microsoft 365. Dit platform biedt een breed scala aan tools en applicaties die het mogelijk maken om efficiënter en productiever te werken. Maar wat is Microsoft 365 precies en wat kun je leren tijdens een cursus Microsoft 365?

Office 365 of Microsoft 365?

Microsoft 365 is een cloud gebaseerd platform dat bestaat uit verschillende applicaties, waaronder Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Teams. Het platform biedt een uitgebreide set aan tools en diensten voor het creëren, delen en opslaan van informatie en bestanden. Dit alles is geïntegreerd in één systeem en beschikbaar via de cloud, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is vanaf elk apparaat en op elke locatie.

Een cursus Microsoft 365 is gericht op het leren kennen en gebruiken van de verschillende applicaties die beschikbaar zijn op het platform. Dit omvat onder andere de traditionele Office applicaties:

Samenwerken binnen Microsoft 365

Maar wist je dat er ook een aantal applicaties zijn binnen Microsoft 365 die het leven en het samenwerken makkelijker maken? Dit zijn bijvoorbeeld:

Volg zelf een Microsoft 365 cursus

Tijdens de Microsoft 365 cursus leer je niet alleen hoe je deze applicaties moet gebruiken, maar ook hoe je ze efficiënt en effectief kunt inzetten om je werkprocessen te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het automatiseren van bepaalde taken, het delen van bestanden met collega's en het beheren van projecten via Teams.

Een belangrijk aspect van Microsoft 365 is de integratie met andere tools en systemen. Zo kun je bijvoorbeeld informatie uit Excel direct in PowerPoint gebruiken of automatisch e-mails laten versturen via Outlook. Tijdens de cursus leer je hoe je deze integraties kunt gebruiken en hoe je informatie uit verschillende applicaties kunt combineren.

Veilig werken in de cloud

Veilig werken in Microsoft 365 begint met het begrijpen van de beveiligings- en privacy functies die beschikbaar zijn op het platform, zoals multi-factor authenticatie, data-encryptie, regelmatige software updates en het gebruik van beveiligde verbindingen, en het implementeren van best practices voor cybersecurity, zoals regelmatige back-ups, het gebruiken van sterke wachtwoorden en het vermijden van het delen van inloggegevens. Het is ook belangrijk om het beveiligingsbeleid van de organisatie te volgen en medewerkers bewust te maken van de risico's van phishing en social engineering-aanvallen en hen te trainen in veilig gebruik van het platform.

Vraag een cursus aan

Denk je nu, wauw dat klinkt top! En wil je een cursus volgen met een glimlach op je gezicht. We hebben een geweldig idee, vraag nu een offerte aan voor één van onze trainingen en je ontvangt gratis een adviesgesprek voor de Microsoft 365 nazorg! Meer weten, neem contact op met HaHa Training via de chat, email of telefoon.