Wat maakt een 360 photo booth zo bijzonder?

Geplaatst op 20-04-2024

Categorie: Hobby en vrije tijd

Een photobooth is een populaire attractie op evenementen, variërend van bruiloften tot bedrijfsfeesten en natuurlijk kinderfeestjes. Hoewel de traditionele photobooth alom bekend is, wint de 360 photo booth snel aan populariteit door zijn unieke mogelijkheden. Hieronder leg ik uit wat het verschil is tussen een normale photobooth en een 360 photo booth, en waarom je zou kunnen overwegen om voor het laatste te kiezen bij je volgende evenement.

Wat is een normale photobooth?

Een normale photobooth is in essentie een kleine, vaak draagbare kiosk of cabine waarin een camera is geïnstalleerd. Deze camera staat op een vaste plaats gericht en de gasten kunnen voor de camera poseren, vaak met leuke props en accessoires. De fotostrips of afbeeldingen worden meestal direct geprint, zodat gasten een fysiek aandenken mee naar huis kunnen nemen. Normale photobooths kunnen ook digitale beelden aanbieden die via e-mail of sociale media gedeeld kunnen worden.

Wat is een 360 photo booth?

Een 360 photo booth, daarentegen, brengt een veel dynamischer en interactiever element in de ervaring. Zoals de naam al doet vermoeden, maakt deze booth gebruik van een camera die 360 graden rond de gasten draait. Hierdoor worden de gasten vanuit elke hoek vastgelegd, wat resulteert in een uitgebreide panoramische video. De gasten staan meestal op een platform en een camera gemonteerd op een arm draait om hen heen om een volledige ronde opname te maken.

Belangrijkste verschillen

 1. Type output:

  • Normale photobooth: Produceert meestal stilstaande beelden of foto's.
  • 360 photo booth: Creëert een dynamische video-opname vanuit verschillende hoeken rondom de personen.
 2. Interactiviteit:

  • Normale photobooth: Biedt een basisinteractie, waarbij gebruikers poseren en wachten op de klik van de camera.
  • 360 photo booth: Biedt een meer betrokken ervaring waarbij gebruikers actief deel kunnen nemen terwijl de camera om hen heen beweegt.
 3. Technologische complexiteit:

  • Normale photobooth: Vrij eenvoudig en gebruiksvriendelijk, met minimale technische vereisten.
  • 360 photo booth: Geavanceerder met een bewegende camera en soms zelfs integraties met augmented reality (AR) voor nog boeiendere video's.
 4. Ruimtevereisten:

  • Normale photobooth: Kan in een relatief kleine ruimte worden geplaatst.
  • 360 photo booth: Vereist meer open ruimte voor de opstelling en veilige werking van de roterende camera.
 5. Gastervaring:

  • Normale photobooth: Levert klassieke fotoherinneringen die gasten kunnen bewaren.
  • 360 photo booth: Biedt een unieke, moderne ervaring die vooral aantrekkelijk is op sociale media vanwege de opvallende en deelbare aard van de video's.

Conclusie

De keuze tussen een normale photobooth en een 360 photo booth hangt grotendeels af van het type evenement dat je organiseert en wat je wilt dat je gasten ervaren. Voor evenementen waar je een snelle, eenvoudige manier wilt om herinneringen vast te leggen, is de traditionele photobooth een beproefde keuze. Zoek je echter naar iets dat meer opvalt en dat de interactie en dynamiek van je evenement verhoogt, dan is een 360 photo booth een spannende, moderne optie die zeker indruk zal maken.