Zuidema: nieuw spoor in vermissingszaak

Van corruptie verdachte ex-ambtenaar Heerlen vrij
december 3, 2016
Berovers bejaard stel Valkenburg nog spoorloos
december 9, 2016

door Bjorn Thimister

WESSEM In het onderzoek naar de sinds december 2010 vermiste Elke Wevers (32) uit het Belgische Neeroeteren, vlak over de grens bij Sittard, is de bekende detective Ben Zuidema gestuit op nieuwe sporen, die onder andere leiden naar Frankrijk. Dat vertelt hij aan Crimewatcher.nl.

Zuidema, ingeschakeld door de wanhopige en radeloze familie van de Belgisch-Limburgse vrouw, is samen met zijn partner en voormalig politierechercheur John Vullers al geruime tijd bezig met het onderzoek in de zaak-Wevers. Hij zegt nu te beschikken over aanwijzingen die kunnen leiden naar de dader(s) die betrokken zijn bij de mysterieuze verdwijning van de al jaren vermiste Belgische.

De ervaren speurder was onlangs in het Franse Meaux, een plaatsje in de buurt van Parijs. Hier voerde hij enkele gesprekken met mensen. ,,Een koelauto voor vleeswaren speelt een belangrijke rol in ons onderzoek. We hebben iemand op het oog, meer kan ik hier nu niet over zeggen in het belang van het hele onderzoek van de recherche. Maar wij zijn zeer hoopvol”, geeft Zuidema aan.

,,Ik ben hierover inmiddels als getuige gehoord door de onderzoeksrechter in Tongeren. Een zeer kundige en bekwame man die blij is met deze nieuwe informatie.” Elke Wevers verdween op 9 december 2010 spoorloos van de aardbodem toen ze op weg was naar haar werk in het ziekenhuis van Maaseik. Die morgen stuurde zij nog een sms met de tekst ‘ik voel me niet goed, ik ga naar huis’ naar een collega die haar zou op komen halen. Sindsdien is er taal noch teken van haar vernomen. Haar telefoon werd kort na het versturen van het sms-bericht uitgeschakeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *