Zaak tegen verdachte moord Rimburg geseponeerd

‘Moeder kopstuk Bende van Venlo gegijzeld’
oktober 16, 2017
REPORTAGE Genbroekstraat Venlo: al eerder plaats delict
oktober 17, 2017

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT/LANDGRAAF Justitie in Limburg heeft de zaak tegen Patrick B., verdacht van de moord op en betrokkenheid bij de raadselachtige verdwijning van zijn sinds 1996 spoorloze broer Perry B. (40) uit het Zuid-Limburgse grensdorpje Rimburg, geseponeerd wegens onvoldoende bewijs. Dat zegt Arthur Vonken, advocaat van Patrick B. tegen CRIMEWATCHER.

,,Ik ben hierover op de hoogte gesteld door de officier van justitie in deze zaak”, vertelt Vonken. ,,Natuurlijk ben ik blij hiermee. Dit had ik wel verwacht, want er liggen alleen maar wat halfbakken verklaringen die door niemand bevestigd worden. Daarnaast ligt deze zaak al gruwelijk lang en er zal naar verwachting niks meer bijkomen.”

,,Mijn cliënt is tevreden dat deze zaak na zoveel jaren, in ieder geval middels een sepot, is afgedaan. Ik ga nu een schadeclaim indienen voor de gemaakte advocaatkosten en voor de schade die is veroorzaakt bij de doorzoekingen”, aldus de Maastrichtse strafpleiter.

Start onderzoek

Het strafrechtelijk onderzoek in deze zaak werd enige tijd geleden gestart door het Openbaar Ministerie in samenwerking met de Limburgse politie nadat er informatie was binnengekomen. Perry B. verdween dik twintig jaar geleden plotseling van de aardbodem. Vreemd genoeg werd hij door zijn naaste familie nooit als vermist opgegeven.

In het dorp Rimburg, dat bij Landgraaf hoort, werd door Perry’s broer Patrick verteld dat deze een trektocht door Europa aan het maken was, zo verklaarden buurtbewoners. De Limburgse recherche beschikt al geruime tijd over informatie dat de destijds veertigjarige Perry twee decennia terug in het diepste geheim om het leven zou zijn gebracht in zijn ouderlijk huis in grensplaatsje Rimburg.

Onderzoek in woning

Dat bewuste pand werd in januari 2016 daarom uitgekamd door een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) van de speurders. Hierbij werd met speciale apparatuur gezocht naar mogelijke (bloed)sporen. Verschillende sporen werden veiliggesteld voor verder onderzoek. Deze zaak kwam aan het rollen doordat de wegmakers van het stoffelijk overschot hun mond voorbij praatten tegen bekenden.

Deze mensen stapten daarmee uiteindelijk naar de politie. De opsporingsdiensten hebben volgens justitiebronnen informatie dat het dode lichaam van Perry B. eind jaren negentig door drie personen in een kliko zou zijn gestopt.

Zoekactie

Daarna zou het stoffelijk overschot zijn begraven in een groeve in het nabijgelegen Duitse Tevenerheide, vlak over de grens bij Schinveld. Een wekenlange graafactie door de recherche naar deze vuilniscontainer met stoffelijke resten leverde in een eerder stadium echter niks op.

Foto: De recherche plakt de ramen van het pand in Rimburg af voor onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *