Voorman bedrijf Venray vrijgesproken van aanranding

UPDATE Jos Brech drie maanden langer in de cel
november 30, 2018
UPDATE Twee verdachte maffiosi vrijgelaten
december 5, 2018

door Bjorn Thimister

VENRAY Een ex-voorman van autodaken-fabrikant Inalfa in Venray is door de rechtbank in Roermond vrijgesproken van het zeker drie jaar lang jonge Poolse vrouwen onzedelijk betasten op de werkvloer. Zijn advocaat Marcel Heuvelmans (foto) uit tegenover Crimewatcher forse kritiek op het uitgevoerde onderzoek van politie en justitie.

Even kort terug in de tijd: Ali O. (37) uit Oostrum zou van de vermeende slachtoffers seksuele diensten hebben verlangd in ruil voor bepaalde gunsten. “Als je mij pijpt, zorg ik ervoor dat je contract wordt verlengd”, zou hij onder andere gezegd hebben. Drie vrouwen stapten uiteindelijk naar de politie.

O. werd in 2016 ontslagen. Justitie eiste 200 uur werkstraf, waarvan 100 uur voorwaardelijk, tegen hem. Maar de rechtbank veegde die eis van tafel en sprak O., die vanwege de ontstane ophef rond zijn persoon na een publicatie in regionale media vluchtte naar het buitenland, vrij.

,,In deze zaak is door politie en justitie slecht en onzorgvuldig onderzoek gedaan. De politie heeft zich als verlengstuk van dat bedrijf waar cliënt werkte, laten gebruiken. Die man is gebrandmerkt voor de rest van zijn leven. De rechtbank heeft gelukkig en terecht gezien dat hij alleen vrijgesproken kon worden”, aldus Heuvelmans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *