Voormalig growshop-eigenaar uit Sittard blijft in de cel

FIOD rolt autoverhuurbedrijf voor onderwereld op
november 16, 2018
Politie-invallen bij MC Caloh Wagoh: arrestaties en wapenvondst
november 21, 2018

Van onze verslaggever

SITTARD De 50-jarige Mario van den B. uit Sittard die onlangs werd opgepakt tijdens de grootschalige drugsactie van de Limburgse politie en justitie op verdenking van betrokkenheid bij een groot drugsnetwerk, blijft in de cel zitten. Dertien medeverdachten zijn vrijelaten. Van den B. is de eigenaar van een tuincentrum en had in een verleden een growshop.

Bij het Geleense tuincentrum was de politie ook binnengevallen en werden spullen in beslag genomen. De woning van Mario van den B. aan de Dorpstraat in Sittard werd eveneens grondig doorzocht. Het onderzoek richt zich voornamelijk op de grootschalige handel in benodigdheden voor de hennepteelt, waaronder hennepstekken. Niet alleen in de Westelijke Mijnstreek van Limburg, maar ook in Heerlen, Kerkrade, Gelderland, Brabant en België zijn invallen gedaan.

In totaal werden er in 29 panden een inval gedaan. Dat resulteerde in de vondst van 1600 hennepplanten en 2900 wietstekken. Verder werden veertien auto’s en boten ter waarde van 120.000 euro in beslag genomen. Daarnaast vond de politie veel goederen voor hennepteelt, maar ook tasers, wapens, computers en mobiele telefoons. Die zijn allemaal meegenomen voor onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *