Voetbalclub Landgraaf fors gedupeerd door penningmeester: duizenden euro’s verdwenen

Half jaar cel voor vader die tienerdochter misbruikte
juni 26, 2018
Erkenning voor meesterspeurder Ben Zuidema
juni 27, 2018

door Bjorn Thimister

LANDGRAAF Voetbalclub SV Abdissenbosch uit het Zuid-Limburgse Landgraaf is fors gedupeerd omdat de penningmeester duizenden euro’s uit de clubkas heimelijk achterover zou hebben gedrukt. Dat zegt een bestuurslid tegen misdaadsite Crimewatcher. De club gaat hiervan aangifte doen bij de politie.

De clubbestuurder, wiens naam bij de redactie bekend is, legt uit dat er binnen het bestuur een vermoeden bestond dat ,,er iets niet klopte met de werkwijze” van betreffende penningmeester, die inmiddels uit deze functie is ontheven. ,,Daarop hebben wij bepaalde inkomsten, waarvan maar drie personen weet hadden, overgedragen aan de penningmeester. Later bleken deze nergens in de boeken voor te komen.”

,,Wij hebben deze penningmeester dus inderdaad in de val laten lopen. We kunnen na onderzoek aantonen dat het om duizenden euro’s gaat die verdwenen zijn, al vermoeden we dat het om meer dan 10.000 euro gaat. Het geld is in ieder geval weg, dat staat vast. Deze situatie is helemaal triest, zeker omdat werken met een penningmeester een vertrouwenskwestie is. Dit maakt een hele vereniging kapot”, aldus het bestuurslid van Abdissenbosch.

De club geeft aan dat de politie zal worden ingeschakeld om aangifte te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *