Vier jaar cel eigenaar ‘jihadpillen’-drugslab Brunssum

BOEKRECENSIE Deals en dodenlijstjes (vier sterren)
januari 26, 2018
COLUMN Françoise Landerloo: De zaak van mijn leven
januari 28, 2018

door Bjorn Thimister

BRUNSSUM Een man uit Brunssum, in wiens schuur aan de Titus Brandsmastraat in april vorig jaar een groot drugslab werd aangetroffen, is veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. Het lab kwam toentertijd groot in het nieuws omdat hier ook een groot aantal pillen werd gevonden met het captagonlogo; pillen die in het Midden-Oosten een populair pepmiddel zijn.

In de woning van de Brunssummer werden toentertijd ook vuurwapens gevonden. ,,Van enige uitvoer naar het Midden-Oosten van die zogenoemde jihad-pillen is echter nooit bewijs gevonden”, zegt zijn advocaat Serge Weening tegen Crimewatcher. De eveneens opgepakte vriendin van de man werd vrijgesproken door de rechtbank, bevestigt haar advocate Francoise Landerloo.

De politie viel op 5 april vorig jaar de betreffende schuur binnen. Twee mannen die op dat moment in het lab aanwezig waren, sloegen daarbij op de vlucht. De nu tot vier jaar cel veroordeelde Brunssummer bleek de eigenaar van de schuur, waar ook ongeveer 20 kilo MDMA en 60 kilo amfetamine werd gevonden, te zijn.

Foto: Track’88

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *