VIDEO Nepagenten overvallen jongen (13) in Ospel

Burgemeester Voerendaal met vuurwapen bedreigd
maart 14, 2018
Forse beloning voor tip over gezochte overvaller: Quincley Poppen
maart 14, 2018

Van onze verslaggever

OSPEL Van een gewapende woningoverval in Ospel, in augustus vorig jaar, blijken bewakingsbeelden te zijn. De overvallers verkleedden zich als nepagenten. Een van de slachtoffers was een dertienjarige jongen.

Drie overvallers vielen rond acht uur ’s avonds een woning aan de Klaarstraat binnen waar een duurzaam pluimveebedrijf is gehuisvest. Met een stormram forceerden ze de deur. De jongen van dertien was alleen thuis tv aan het kijken. Zijn ouders en twee zussen waren op dat moment elders. Eenmaal binnen richtten de dieven een pistool op het hoofd van de tiener. Bovendien werd hij vastgebonden.

Een fietser die langs het huis reed, zag de mannen de woning binnenvallen en vertrouwde het zaakje niet. De vader van de jongen werd ingelicht en hij ging samen met de man die hem belde direct terug naar de woning. Bij aankomst werden ook zij bedreigd en vastgebonden. De overvallers stalen hun dure Rolex- en Breitlinghorloges.

De door de overvallers gebruikte gestolen BMW werd later branderd teruggevonden in Sittard. Omdat de auto niet volledig was uitgebrand, kon de politie nog sporenonderzoek doen. De BMW reed rond met gestolen kentekenplaten van auto’s uit Landgraaf en Venray.

Eén verdachte is inmiddels opgepakt in Sittard, al is hij inmiddels op bevallingsverlof. De andere twee overvallers zijn nog voortvluchtig.

Video: Opsporing Verzocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *