VIDEO Belangrijke getuige gezocht in moordzaak-Mergelsberg

Eis: Jarenlange celstraffen geëist voor leden Limburgse Parkstad-bende
maart 26, 2019
6 jaar cel geëist voor gijzelen moeder Frenkie P.
april 3, 2019

Van onze verslaggever

MAASTRICHT De politie is op zoek naar een belangrijke getuige die zestien jaar geleden op een bankje zat op de begraafplaats in Roermond waar Piet Mergelsberg toen op brute wijze werd overvallen.

De 75-jarige Mergelsberg bezocht op 22 juli 2003 het graf van zijn vrouw Tiny op begraafplaats Tussen de Bergen in Roermond. Terwijl hij bij het graf stond te bidden, werd hij met een zwaar voorwerp op zijn hoofd geslagen. Twee passanten zagen de gewonde man even later op de grond liggen. Hij werd met hoofdwonden, een gebroken schouder en schedelbreuken overgebracht naar het ziekenhuis. In eerste instantie leek hij er weer bovenop te krabbelen, maar drie dagen later, op 25 juli, overleed hij alsnog in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Eind 2018 heeft de recherche het onderzoek heropend. Volgens de politie wordt er een nieuwe onderzoeksmethode op losgelaten en worden getuigen van destijds opnieuw gehoord. Mergelsberg heeft in het ziekenhuis verklaard dat hij iemand op een bankje had zien zitten, vlakbij het graf van zijn vrouw. De politie heeft deze getuige nog niet weten te traceren. Mogelijk heeft de getuige nuttige informatie om de cold case alsnog op te lossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *