VIDEO Beelden liquidatie Eindhoven

Terreurverdachte Landgraaf broer slachtoffer zuurmoorden
juli 18, 2017
Limburger gepakt met 50 kilo coke in Dover
juli 19, 2017

Van onze verslaggever

EINDHOVEN Johan van Boxtel uit Eindhoven werd op zondagochtend 7 mei in koelen bloede vermoord. Twee verdachten wachtten hem voor zijn huis op. Ze schoten hem van dichtbij dood nadat hij zijn auto had geparkeerd. Zie de video voor de beelden die door bewakingscamera’s zijn gemaakt. Er is inmiddels een beloning van 20.000 euro uitgeloofd door de politie voor de gouden tip.

De avond voor zijn dood wilde het slachtoffer zijn oude telefoon inwisselen voor een nieuw exemplaar. De nieuwe telefoon was er nog niet en Van Boxtel maakte hierna een opgefokte indruk. Op de beelden is te zien dat Van Boxtel later in de nacht een aantal keer buiten een sigaretje rookt.

Zondagochtend 7 mei vertrok de Eindhovenaar rond vier uur met de auto van zijn vriendin. De reden voor de nachtelijke rit is vooralsnog onbekend bij de opsporingsdiensten. Tijdens het uitstapje verstopten twee mannen zich in de tuin van de overbuurman van Van Boxtel. Daar hielden ze zich zo’n tien minuten schuil.

Nadat het slachtoffer zijn auto op de stoep voor het huis parkeerde, renden de schutters naar de auto. Ze schoten Van Boxtel dood en gingen er vervolgens vandoor.
De politie sluit niet uit dat de verdachten zijn getipt over het nachtelijke uitstapje van de Eindhovenaar.

Ze wisten namelijk precies wanneer hij vertrok en weer terugkwam. De Eindhovenaar hield zich bezig met de handel in hennep. De link tussen hennephandel en zijn dood wordt onderzocht. De politie houdt rekening met een afrekening in het criminele circuit.

Video: Opsporing Verzocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *