Veroordeelde Limburgse drugsbaas overlijdt daags na vonnis

Eindhovenaar doodgeschoten in Belgisch-Limburg
november 23, 2017
‘Reden arrestatie zoon No Surrender-baas gijzeling om geldconflict’
november 24, 2017

door Bjorn Thimister

VENLO Yahya S. uit Venlo, die onlangs met vier bendeleden werd veroordeeld tot jarenlange celstraffen vanwege de smokkel van 200 kilo sofdrugs en coke en amfetamine naar Duitsland, blijkt daags na het vonnis van de rechtbank in Roermond op 17 november te zijn overleden. Dat bevestigt zijn advocaat Yannick Quint tegenover Crimewatcher.

,,Cliënt had in het begin zes maanden in voorarrest gezeten en was toen ruim 18 maanden vrij. Hij heeft in een verzorgingstehuis verbleven waar hij het goed had. Zijn MS werd daar onder controle gehouden. Nu is hij helaas vrij plotseling aan een hartaanval overleden. Dat betekent dat het ingestelde hoger beroep niet meer door zal gaan”, aldus de Eindhovense strafpleiter.

De drugsbende voerde volgens het OM hun plannen uit vanuit café Europa aan de Straelseweg in Venlo. Die kroeg werd ook gebruikt om het drugsgeld wit te wassen. De 43-jarige Servet Y. uit Venlo wordt gezien als de leider van de groep. De mannen speelden tussen november 2014 en juli 2015 een rol bij het verpakken, verstoppen, het inschakelen van koeriers en het vervoeren van de soft- en harddrugs naar één afnemer in Duitsland.

Uit observaties is gebleken dat Servet Y. en zijn Duitse handelspartner elkaar ontmoetten in Saunaclub YinYang in Roermond. De bende zou volgens het OM negentien transporten hebben uitgevoerd in een speciaal daarvoor geprepareerde Volkswagen Caddy. Daarin was onder de laadvloer een extra opbergruimte gemaakt. Een van de transporten werd in mei 2015 onderschept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *