UPDATE Voortvluchtig zaak-doodgeschoten Hafed Merkikou opgepakt

Waar is kleding van schutter liquidatie broer kroongetuige?
april 3, 2018
Doorstart onderzoek recherche naar moord op Bobo Jalloh uit Landgraaf
april 4, 2018

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT Een van de mannen die onlangs tot jarenlange celstraffen veroordeeld zijn vanwege hun betrokkenheid bij het doodschieten van shishabar-eigenaar Hafed Merkikou uit Geleen, was enige tijd voortvluchtig maar is opgepakt in Maastricht. Carlo R. (30) had zijn enkelband enkelband doorgeknipt en was spoorloos. Mede door informatie die het Team Criminele Inlichtingen (TCI) binnenkreeg, kon R. worden aangehouden.

De Heerlenaar moest in afwachting van het vonnis van de rechtbank een enkelband dragen omdat hij eerder, gedurende het onderzoek van justitie, was vrijgelaten. R. was niet daadwerkelijk bij de fatale schietpartij in de woning van Merkikou aanwezig, maar stond op de uitkijk. Hij regelde onder andere het vervoer en regelde latere schutter Dennis V. (41) uit Heerlen.

Carlo R. kreeg 14 jaar cel voor zijn rol, maar is nu dus spoorloos verdwenen. Hij was ook niet bij de uitspraak van de rechtbank aanwezig. Dennis V. kreeg 24 jaar cel is opgelegd voor het doodschieten van Hafed Merkikou (29) in diens woning in Geleen in de nacht van 7 op 8 februari vorig jaar, gaat in hoger beroep tegen deze straf bij het gerechtshof in Den Bosch.

,,Wij tekenen hoger beroep aan omdat wij de opgelegde straf te hoog vinden en omdat wij vinden dat er geen sprake is van gekwalificeerde doodslag waarvoor client veroordeeld is”, legde V.’s raadsman Wouter Smeets eerder uit. ,,Volgens hem was er sprake van een ongeluk tijdens een mislukte overval.” Karim S. uit Stein kreeg dezelfde straf als Dennis V. opgelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *