VIDEO Getuigen gezocht van liquidatie

Moordzaak Kerkrade: Guus J. ‘guilty as hell’?
september 25, 2017
Kopstukken motorclub Satudarah opgepakt
september 26, 2017

Van onze verslaggever

MAASTRICHT De recherche is dringend op zoek naar getuigen van de liquidatie van de van Belgische zakenman Stefaan Bogaerts (55), die op donderdagavond 21 september in Spijkenisse werd doodgeschoten. Hij zou een link hebben gehad met Belgisch-Limburg.

Volgens de Belgische krant Gazet van Antwerpen was Bogaerts, woonachtig in het mondaine Brasschaat, eigenaar van containerbedrijf Belgian Container Trading International. Het bedrijf zou zich bezig houden met de verhuur en verkoop van containers en ligt bij de Antwerpse haven.

Hij zou de zaak runnen samen met Nederlandse partners uit de buurt van Maaseik, vlak over de grens bij Echt-Susteren. Daarnaast zou hij nog een bedrijfje hebben in Spanje en samen met zijn vrouw een adviesbureau runnen voor mensen die een tweede woning zoeken in Spanje.

Wat de aanleiding is geweest van de schietpartij wordt nog onderzocht maar het heeft er alle schijn van dat het gaat om een afrekening in het criminele circuit. Stefaan Bogaerts was geen onbekende van de politie en zou al eerder in beeld zijn geweest tijdens een drugsonderzoek.

Stefaan Bogaerts werd donderdagavond rond half tien door vijf kogels geraakt, waarbij het fatale schot door zijn hoofd was. Terwijl hij in zijn auto op iemand zat te wachten werd hij van dichtbij door het portierraampje doodgeschoten.

Video: Opsporing Verzocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *