Verdachte zaak-Anne Faber: ‘Pistool op hoofd droom’

UPDATE Lichaam dode Anne Faber gevonden
oktober 9, 2017
Satudarah-kopstuk gezocht
oktober 11, 2017

door Bjorn Thimister
 
MAASTRICHT De 27-jarige Michael P., verdachte in de vermissingszaak van Anne Faber (25), snoof veelvuldig coke en ging dan op zoek naar mensen om die te beroven. Dit mondde onder andere uit in twee gruwelijke verkrachtingen die ,,een droom voor hem lieten uitkomen”. Dat vertellen betrouwbare bronnen die Michael P. goed kennen en van nabij meemaakten tegen Crimewatcher.

Fantasie 
 
De oorspronkelijk uit Zeewolde afkomstige P. werd in 2011 veroordeeld tot zestien jaar gevangenisstraf en bij het gerechtshof kreeg hij in diezelfde misbruikzaak elf jaar cel aan zijn broek. ,,Michael P. ging ’s avonds met een vriend compleet doorgesnoven in zijn auto rondrijden om mensen te beroven. Vaak uit verveling, zo heeft P. zelf aangegeven. Na één van deze berovingen zag P. twee jongere meisjes lopen en besloot om seks met hem te hebben. In de auto besprak hij met zijn kameraad hoe het zou zijn om de meisjes te verkrachten. P. fantaseerde daarover. En hij voegde daad bij het woord, terwijl die vriend dus gewoon in de auto wachtte. Door zijn drugsgebruik was hij echter niet bij zinnen om normaal na te denken.”

Kijken naar verkrachting
 
,,Tijdens die verkrachtingen van twee vrouwen moesten er allerlei handelingen worden verricht, het kon niet gek genoeg voor hem zijn. Hij trok zelfs de tampon uit de vagina van één meisje omdat ze ongesteld was. De verkrachting ging niet het zoals hij wilde als je begrijpt wat ik bedoel, in verband met het veelvuldig gebruik van coke. Dan vroeg hij zijn slachtoffers om ‘het’ anders te doen: de slachtoffers moesten elkaar bevredigen, terwijl zij om beurten hem bevredigden. En dat gebeurde die nacht meerdere keren en op meerdere plekken. Ook moest het ene meisje toekijken, terwijl haar vriendin werd verkracht om daarna zelf te worden misbruikt.”

Wapen op hoofd
 
Michael P. ging zelfs nog een stapje verder om zijn doel te bereiken, zo vertellen de bronnen. De veroordeelde zedendelinquent, die begin dit jaar tweederde van zijn gevangenisstraf erop had zitten, wilde zijn slachtoffers klaarblijkelijk tijdens de verkrachting flink onder druk zetten door het gebruik van een vuurwapen tijdens het ernstige seksuele misbruik. ,,Tijdens die verkrachtingen zette hij een pistool op het hoofd van die meisjes. Toen hij klaar was, nam hij de ID-kaart van het meisje, zei dat hij haar zou weten te vinden en bij terugkomst bij de auto waar zijn vriend op hem wachtte heeft hij letterlijk gezegd: ‘Dit is een droom die is uitgekomen.'”

Resocialisatie

,,Ik dacht dat het qua resocialisatie inmiddels weer beter ging met hem. Helemaal verbaasd ben ik echter niet over het feit dat hij nu in de cel zit op verdenking van de betrokkenheid bij de vermissing van Anne Faber. Als je de zaken bekijkt waar hij voorheen bij betrokken was, voorspelt de huidige zaak rond dat meisje Anne niet veel goeds natuurlijk”, aldus een bron tegen deze misdaadsite.

Anne nog altijd spoorloos 
 
De opsporingsdiensten onderzochten in de afgelopen dagen onder andere de kamer en omgeving van Forensisch Psychiatrisch Kliniek Avonturein in Den Dolder, waar Michael P. sinds afgelopen januari verbleef in het kader van zijn resocialisatie.  Dit leverde tot nu toe niks op. Ook de woning van P. werd verzegeld voor onderzoek.
 
Ondertussen wordt er al dagenlang door onder andere de Mobiele Eenheid en mensen van het Rode Kruis gezocht naar Anne Faber. Inmiddels zijn er in deze zaak al duizenden tips binnengekomen, maar de speurders hebben echter nog geen idee waar Anne is.

Het lijkt erop dat verdachte P. zijn kaken tijdens de verhoren tot nu toe stijf op elkaar houdt. Hij mag geen contact met de buitenwereld hebben, alleen met zijn advocaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *