‘Verdachte Limburgse taximoord eerder in cel voor overval op chauffeur’

Bizarre politievondst: verborgen pistool in sleutelhanger
januari 10, 2018
Tientallen arrestaties om grootschalige drugssmokkel
januari 11, 2018

door Bjorn Thimister
 
MAASTRICHT Wil van K., hoofdverdachte in de zaak van de moord op taxichauffeur Ousman Magomadov (24) uit Maastricht in mei vorig jaar, blijkt enkele jaren geleden al eens te zijn veroordeeld voor een overval op een vrouwelijke taxichauffeur. Dat zeggen welingelichte opsporingsbronnen tegen Crimewatcher.

Van K. bedreigde de Limburgse taxichauffeur toen met een nep-vuurwapen. Daarvoor zat hij een aantal maanden in de gevangenis, aldus de opsporingsbronnen.

Ex-militair Wil van K., oorspronkelijk afkomstig uit Geleen, zou volgens justitie in het voorjaar van 2017 Ousman Magomadov tijdens een taxirit om het leven hebben gebracht met twaalf messteken. Volgens de verdachte zelf handelde hij uit noodweer.

De moordverdachte is in de afgelopen tijd psychologisch en psychiatrisch onderzocht in het Pieter Baan Centrum (PBC). Magomadov werd begin mei vorig jaar in een bosgebied in het Duitse Selfkant-Schalbruch, vlak over de grens bij Sittard, dood gevonden.

Wil Van K. zat op de achterbank van de taxi en zou toen naar eigen zeggen ruzie met de Maastrichtse taxichauffeur hebben gekregen omdat eerstgenoemde niet zou hebben willen betalen. Van K. heeft volgens bronnen tijdens een ongeveer 2,5 uur durende reconstructive in Spaubeek verklaard dat hij aldaar, nadat Magomadov met een mes stekende bewegingen maakte, hij zichzelf moest verdedigen en daarom de taxichauffeur doodstak.

Een en ander werd tijdens de reconstructie nagespeeld. Het flink toegetakelde lichaam van Magomadov, oorspronkelijk afkomstig uit Tsjetsjenië, werd door wandelaars aangetroffen. Wil van K. werd diezelfde dag in de buurt van de A12 bij Zevenhuizen aangehouden. Dit was dichtbij de plek waar de verlaten taxi, met daarin bloedsporen van Ousman Magomadov, werd aangetroffen.

In deze zaak zal bij de rechtbank in Maastricht op 12 januari een zogeheten regiezitting plaatsvinden. Peter van Geelkerken, advocaat van Wil van K., wilde desgevraagd geen enkel commentaar geven.

Foto: De Oude Kerk in Spaubeek waar fatale steekpartij plaatsvond (Track’88)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *