UPDATE Zaak-Nicky: Recherche zoekt in zuidelijke richting Brunssummerheide

Babydrama Brunssum: shaken baby syndroom en stomp geweld op hoofdje
januari 25, 2018
Ben Zuidema: ‘Man zegt Nicky Verstappen gezien te hebben’
januari 26, 2018

door Bjorn Thimister

BRUNSSUM Politie en justitie richten zich tijdens het komende grootschalige DNA-verwantschapsonderzoek in de zaak van de dode Nicky Verstappen, waarbij dik 20.000 mannen wordt gevraagd vrijwillig DNA af te staan, qua keuze van mannen met name op de zuidelijke richting van de Brunssummerheide. Dat vertellen welingelichte opsporingsbronnen aan Crimewatcher.

Zes afnamelocaties

De recherche houdt er volgens opsporingsbronnen namelijk rekening mee dat de gezochte dader in de zaak-Verstappen vanaf de zuidelijke kant de Brunssummerheide moet zijn ingekomen, op de dag van de verdwijning van Nicky in 1998. Onder andere in Landgraaf zullen daarom door de Limburgse opsporingsdiensten twee afnamelocaties voor DNA worden ingericht. In totaal zullen dit er zes zijn.

Volgens ingewijden gaat het hier onder andere om een school en bij Snowworld in Landgraaf. Een en ander zal (komende) vrijdag 26 januari tijdens een persconferentie door politie en Openbaar Ministerie worden toegelicht. De politie is al vorig jaar oktober gestart met een één-op-één DNA-vergelijking onder 1500 mannen die op enigerlei wijze voorkomen in het politiedossier. Dat onderzoek loopt nog altijd.

Doorbraak forceren

Met het DNA-verwantschapsonderzoek hopen politie en justitie een doorbraak te forceren in de raadselachtige dood van Nicky Verstappen. Hij verdween op 10 augustus 1998 ‘s morgens vroeg uit de tent waar hij lag te slapen en werd anderhalve dag later dood teruggevonden, net al te ver van het kampeerterrein.

Foto: De tent van het jeugdkamp waar Nicky Verstappen in sliep (Politie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *