UPDATE Veroordeelde zuurgooier onverwacht weer in cel

VIDEO Lichtgetinte schutter gezocht voor moord Maastricht
oktober 4, 2017
LIMBURGSE POLITIE VERGAT MOORD TE MELDEN
oktober 4, 2017

Van onze verslaggever 
 
GAANDEREN Een man uit Gaanderen, die tot twee keer toe tot acht maanden cel is veroordeeld vanwege het in september 2016 gooien van zoutzuur over een man in Terborg en daarom cassatie heeft ingesteld bij de Hoge Raad, zit sinds kort weer achter slot en grendel. Dat zegt zijn advocaat Dirk Daamen.

,,Deze beslissing is van de rechter-commissaris, na vordering van het OM”, legt Daamen uit tegen deze misdaadsite. ,,Het hof heeft het gebieds- en contactverbod ‘uitvoerbaar bij voorraad’ verklaard. Dat wil zeggen dat ze al gelden ook al is er cassatie ingesteld. Voor cliënt is het gebiedsverbod zeer belastend, omdat in het verboden gebied bijv. zijn huisarts, fysiotherapeut en bank liggen. Iedere overtreding kan worden ‘bestraft’ met 7 dagen hechtenis.”

Volgens de rechter was hij het die op 18 september vorig jaar een woning in Terborg binnendrong en het zoutzuur over de bewoner gooide. Die liep daarbij eerstegraads brandwonden op. 
 
De man had van te voren al bedacht dat hij met zoutzuur aan de slag ging, omdat hij het middel enkele dagen eerder al had gekocht. Bovendien ging hij de woning in Terborg binnen met een mondkapje op en plastic handschoenen aan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *