UPDATE Moord-Rini Ansems: ‘Ik ben er ingeluisd’

Politie betrapt mannen bij verbranden lichamen
november 14, 2017
Colombiaanse helikopterpiloot gepakt voor verijdelde ontsnapping
november 14, 2017

door Bjorn Thimister
 
MAASTRICHT In de zaak van de moord op ‘oma’ Rini Ansems (82) uit Maastricht geeft verdachte Sandra N. aan dat zij er in is geluisd. Dat zegt haar advocaat Serge Weening tegen Crimewatcher.

De Belgische houdt tot op heden tegenover de Limburgse recherche al geruime tijd de kaken stijf op elkaar. ,,Ik heb tijdens een pro formazitting voor de rechtbank in Maastricht uitgelegd dat mijn cliënte tegen mij heeft gezegd dat zij niks met de moord te maken heeft”, legt Weening uit.

,,Er zijn op de plaats delict bloedsporen van haar aangetroffen, maar die zijn volgens haar door anderen daar terechtgekomen. Zij is er ingeluisd dus, dat scenario heb ik aan de rechtbank kenbaar gemaakt”, aldus de Maastrichtse strafpleiter.
 
Rini Ansems werd op 26 januari in de garage van haar huis aan de Sluizerbank dood gevonden. Ze bleek te zijn doodgestoken. Opvallend was dat Ansems haar jas nog aan had. In de tijd daarna trokken de speurders alle registers open om een doorbraak te forceren in deze zaak. Die kwam er uiteindelijk ook: in juli dit jaar, dus een half jaar na de fatale steekpartij, werd de 38-jarige Sandra N. in het Belgische Vroenhoven, vlak over de grens bij Maastricht gearresteerd.
 
N. is een moeder van zes kinderen en aan drugs verslaafd. De politie werd op het spoor van verdachte Sandra N. gezet door een man uit Tongeren, die tot haar vriendenkring behoort. Er is een aantal dingen in dit moordonderzoek naar voren gekomen dat N. op zijn minst verdacht maakt: Ansems en de Belgische zouden elkaar gekend hebben, maar volgens N.’s advocaat Serge Weening ,,klopt dit niet”.
 
Daarnaast is er in een koffer een bebloede jas, handdoek, een tuinschaar en een mes aangetroffen. Bovendien heeft de moeder van N. verklaard dat zij haar dochter op de dag van de moord zag met haar handen vol met bloed. N. zou toen geantwoord hebben dat zij met de fiets gevallen was. Dit zijn in ieder geval allemaal aanwijzingen die zeker niet in het voordeel van de van moord verdachte vrouw spreken.
 
Het motief voor de moord zou roof zijn geweest. Opvallend is dat de woning van de vermoorde oma Rini bleek te zijn doorzocht. Deze zaak gaat in een later stadium verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *