UPDATE Eén van meineedverdachten in moordzaak-Sven Prins vrij

OM eist levenslang om oorlogsmisdaden Ethiopië
november 8, 2017
Verpleger Niels H. verantwoordelijk voor 106 doden
november 9, 2017

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT De liquidatiezaak rond Sven Prins Brunssum in september 2015 leek een nieuwe wending te krijgen, maar deze lijkt uiteindelijk gebaseerd op valse verklaringen. Dat vindt justitie althans, maar de betrokken advocaten zien dat anders.

Feit is wel dat getuigen zijn gepakt op verdenking van meineed. Een van die meineedverdachten, een zus van een van de verdachten in de moordzaak, is volgens haar advocaat Hans Schepers inmiddels op vrije voeten gesteld. ,,Zij heeft enkele dagen vastgezeten en heeft zich bij de politie op haar zwijgrecht beroepen”, zegt Schepers tegen deze misdaadsite.

,,Cliënte was op maandag 6 november aangehouden, de betreffende verklaring had zij al in juli afgelegd. Het onderzoek naar deze vermeende meineed loopt nog, er zal nog een eventuele vervolgingsbeslissing door het OM genomen moeten worden”, aldus de Maastrichtse strafpleiter.

De drie verdachten in deze geruchtmakende moordzaak, die zwijgen of ontkennen, zitten al geruime tijd vast. De opsporingsdiensten denken zeker te weten dat zij betrokken waren bij het doodschieten van Prins, die voor zijn dood actief was in het drugscircuit.

Om dit te kunnen bewijzen werd tijdens het onderzoek een politie-infiltrant ingezet. Undercoveragent ‘Willem’ werd op donderdag 6 juli al gehoord. Deze infiltrant A-3930, tegen wie de verdachten uit de school geklapt zouden hebben over de moord, werd via een video-verbinding gehoord.

Volgens bronnen rond het onderzoek verklaarde de politie-infiltrant toentertijd uitgebreid over wat de verdachten tegen hem verteld zouden hebben, waarbij hij ook ‘nieuwe dingen’ zei.

Deze zaak schokte vele mensen in Zuid-Limburg. Het gebruikte geweld was namelijk heel groot. Maar waar zijn de gebruikte moordwapens? De verdachten kochten volgens het OM de wapens van een zogenaamde handelaar.

En praatten kennelijk met een politie-infiltrant over de liquidatie van de dertigjarige Prins, zo tekende de undercover later op in een proces-verbaal. Over hoe een en ander gegaan was tijdens de moord.

Prins lijkt het slachtoffer te zijn geworden van een vergeldingsactie. Twee wapens werden volgens de opsporingsdiensten gebruikt bij de brute moord waarbij tientallen kogels alle kanten uit vlogen.

Een automatisch wapen en een Glock. Deze twee vuurwapens blijken tot op heden echter spoorloos te zijn. Crimewatcher sprak met bronnen die stellen te weten dat de bij de moord op Prins gebruikte vuurwapens ,,ergens op een veilige plek begraven liggen”. ,,Waar precies, dat houden wij voor ons.”

Deze zaak zal op 27 november inhoudelijk behandeld gaan worden. De Maastrichtse rechtbank heeft in total vier zittingsdagen hiervoor uitgetrokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *