UPDATE De lege beurs van de vermoorde taxichauffeur

Europol stuurt kaarten om spoorloze criminelen te pakken
augustus 4, 2017
VIDEO Dieven slaan weer toe bij ramkraak Baarlo
augustus 7, 2017

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT Waarom was de beurs van taxichauffeur Ousman Magomadov (24) uit Maastricht, die begin mei dood werd aangetroffen in het Duitse Selfkant-Schalbruch, leeg? Was het een brute roofmoord, gepleegd door hoofdverdachte Wil van K. (45) uit Geleen? Justitie is nog altijd volop bezig met het onderzoek in deze zaak.

Wil van K. had ten tijde van zijn arrestatie geld bij zich. Waren deze euro’s afkomstig uit de portomonnee van het dodelijke slachtoffer? Om nog meer duidelijkheid te krijgen in deze zaak is het OM op dit moment volgens Van K.’s raadsman Peter van Geelkerken bezig beelden van bewakingscamera’s langs Ousman Magomadovs laatste taxirit, die voerde van Maastricht via Spaubeek naar het Duitse grensplaatsje Selfkant, te verzamelen.

Het met twaalf messteken flink toegetakelde lichaam van Magomadov, afkomstig uit Tsjetsjenië, werd op zondag 7 mei door voorbijgangers aangetroffen. Verdachte Van K., een ex-militair, werd nog diezelfde dag in de buurt van de A12 bij Zevenhuizen aangehouden. Dit was dichtbij de plek waar de verlaten taxi, met daarin bloedsporen van Ousman Magomadov, werd aangetroffen.

Het net rond Van K., die voor zijn arrestatie onder andere vaker in Schotland verbleef, lijkt zich qua bewijzen steeds meer te sluiten. In een van zijn verklaringen tegenover de recherche heeft hij volgens ingewijden onder andere gezegd dat hij door Magomadov zou zijn aangevallen. Advocaat Peter van Geelkerken wilde hier geen commentaar op geven. Op 25 september zal er een reconstructie gaan plaatsvinden in deze zaak waar de verdachte op de plaats(en) delict verhoord zal worden.

Belangrijke plek is hierin de Oude Kerk in Spaubeek. De inhoudelijke behandeling van deze zaak bij de Maastrichtse rechtbank volgt pas in een later stadium.

Foto: de plek in Spaubeek waar bloed van Magomadov werd gevonden (Track’88) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *