UPDATE Cipier Sittard geschorst na integriteitsonderzoek

Grote drugsopslag ontdekt in Kerkrade
november 5, 2018
Proces moord-Andy de Heus op 12 maart verder
november 7, 2018

door Bjorn Thimister

SITTARD Een bewaarder van de Sittardse gevangenis De Geerhorst is geschorst na een integriteitsonderzoek naar zijn doen en laten. Hij mag de bajes niet meer in. Een andere bewaarder naar wie een integriteitsonderzoek liep, pleegde eerder zelfmoord.

Volgens welingelichte bronnen is zeker één in opspraak geraakte cipier op een onlangs gevonden foto te zien met leden van motorclub Satudarah in hun inmiddels gesloten clubhuis in Geleen. Bij de directie van De Geerhorst bestaat het vermoeden dat het tweetal banden zou hebben met leden van motorclub Satudarah. Verschillende (bestuurs)leden van de Geleense tak van Satudarah zijn al geruime tijd onderdeel van een groot strafrechtelijk onderzoek.

Deze Satudarah-members zitten al maanden achter slot en grendel op verdenking van ernstige feiten als afpersing, mishandeling, bedreiging en deelname aan een criminele organisatie. Het onderzoek van justitie in Limburg, waarbij onder andere een heimelijk verborgen camera in het clubhuis van de beruchte motorclub door justitie werd ingezet om eventueel bewijs te verzamelen, is nog altijd niet afgerond.

Na de vondst van de compromitterende foto, werd door de bajesleiding besloten om het handelen van de twee gevangenisbewaarders nauwkeurig onder de loep te nemen. DJI laat in een verklaring weten waarom de betreffende cipier geschorst is:

‘Het feitenonderzoek is onlangs afgerond. Uit het onderzoek zijn zodanige feiten naar voren gekomen dat dit aanleiding heeft gegeven om de medewerker voorlopig de toegang tot de penitentiaire inrichting te ontzeggen. Dit is afgelopen week gebeurd. Ontzeggen van de toegang is een disciplinaire maatregel. Op dit moment beraadt de directie zich op vervolgstappen richting betreffende medewerker.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *