UPDATE 30 maanden cel voor coke en cash Amsterdam

UPDATE ‘Verdachte steekpartij Heerlen is Pascal S. (40)’
november 10, 2017
Nederlander in Nepal gepakt om kindermisbruik
november 10, 2017

door Bjorn Thimister 
 
AMSTERDAM Twee Colombiaanse broers moeten dertig maanden achter de tralies in verband met de vondst van een aantal kilo’s coke en duizenden euro’s aan cash in Amsterdam, in mei dit jaar. De eis tegen het tweetal was drie jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

Dirk Daamen, advocaat van een van de verdachte Zuid-Amerikanen, geeft aan dat er nog geen beslissing is genomen of er hoger beroep zal worden ingesteld in deze zaak.

Wat gebeurde er precies in deze zaak? Het is maandag 1 mei dit jaar rond 13.45 uur als een dienstdoende agent, in burger en dus onopvallend gekleed, een zwarte Chevrolet met meerdere inzittenden op een parkeerplaats aan de Amsterdamse Jan van Galenstraat ziet stoppen. Ook een Peugeot parkeert hier. Personen van beide auto’s maken contact met elkaar, zo constateert de agent. Even later rijden zij weg met de Chevrolet. De argwanende politieagent besluit dit voertuig te volgen.  
 
De inzittenden van het Amerikaanse voertuig stoppen na enige tijd en gaan een portiek van woningen aan de Amundsenweg binnen. Als zij na een half uurtje weer naar buiten komen, worden zij staande gehouden door de politie. Agenten besluiten tevens nader onderzoek te gaan doen bij de woning waar zij vermoeden dat iets niet in de haak is. Wanneer een van de dienders een flatje binnengaat, ziet hij dat vanaf een balkon van de naastgelegen woning twee zwarte rugtassen in de achtertuin worden gegooid.  
 
Besloten wordt om een inval te doen in het bewuste appartement. Hier worden meerdere verdachten gearresteerd en een pers- en sealapparaat aangetroffen. Goederen die volgens de politie doorgaans gebruikt worden om drugspakketten te maken. Ook worden er mobiele telefoons en aan groot aantal simkaarten aangetroffen. Elders wordt eveneens nog een aantal verdachten gearresteerd. Dit blijken vooral uit Colombia afkomstige mannen te zijn. In een BMW die voor de flat aan de Amundsenweg staat, treffen de agenten nog iets opvallends aan.

In de achterbank vinden ze een verborgen ruimte met een ingenieus systeem. Het luik kan namelijk worden geopend door op een deurbel te drukken. In de tassen in de achtertuin vinden de agenten naast vele duizenden euro’s aan contanten ook zes  blokken coke van een kilo. De vondst was voor de burgemeester van Amsterdam aanleiding de woning voor drie maanden te sluiten. 

Foto: De gevonden blokken coke (politie)  
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *