Undercoveragent in zaak drugstransporten Brabanders

Liquidatiezaak-Sven Prins: levenslang en 30 jaar cel
januari 23, 2018
Exclusief in Panorama: Dossier van moord op Rini Ansems
januari 24, 2018

door Bjorn Thimister
 
MAASTRICHT Mede door de inzet van een undercoveragent hebben de opsporingsdiensten in Breda een drugstransport weten te onderscheppen. De verdovende middelen werden verhandeld via het zogeheten dark web en waren bestemd voor de Verenigde Staten en werden verborgen in shampooflessen naar onder andere Duitsland. Een van de verdachten is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf.

In deze zaak was sprake van een pseudokoop. Politie-informant A-3988 kreeg de opdracht om samen met een collega-agent20.000 XTC-pillen te kopen en daarvoor € 26.000,- te betalen. Dit vond plaats in Breda op 20 oktober 2016. ‘Nadat wij in de parkeergarage van een woonwinkel parkeerden, stopte een Ford bij ons waaruit een man stapte. Wij openden onze kofferbak en de man zette daar een gele plastic tas in. De inhoud van de tas bestond uit meerdere doorzichtige plastic zakken met pillen van diverse kleuren. Ik wees aan de verdachte aan waar het geld in de kofferbak lag. De verdachte pakte het geld en reed weg.’

In totaal ging het om vele kilo’s pillen bevattende MDMA en coke. De eis tegen een van de twee verdachte drugshandelaren, afkomstig uit Roosendaal, was acht jaar cel. De Brabantse rechtbank legde hem uiteindelijk vijf jaar cel op. Zijn advocaat Yannick Quint zegt tegen deze misdaadsite het volgende:

,,Cliënt heeft openheid van zaken gegeven en zal binnenkort al zijn faseringstraject in gaan. Dan kan hij met verlof en de laatste periode met een enkelband naar huis. Ik verwacht geen hoger beroep van het OM omdat de rechtbank naar soortgelijke zaken heeft gekeken en 8 jaar dan buitenproportioneel”, aldus de Eindhovense strafepleiter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *