Tweede slachtoffer fatale roofoverval Geleen dochter burgemeester Akkermans

‘DNA-verwantschapsonderzoek Verstappen gaat wel negen generaties terug’
februari 22, 2018
Eis: forse celstraffen in moordzaak Geleense shishabaas
februari 26, 2018

door Bjorn Thimister

GELEEN Het tweede slachtoffer in de zaak van de fatale overval op Hafed Merkikou (29) uit Geleen, die in februari vorig jaar ’s nachts werd doodgeschoten in zijn woning aande Beatrixlaan, blijkt de dochter van burgemeester Dieudonné Akkermans van Eijsden-Margraten te zijn. Dat bevestigen welingelichte opsporingsbronnen tegenover Crimewatcher. Zij was tevens de vriendin van Hafed Merkikou.

Aanwezig bij schietpartij

De 22-jarige vrouw was tijdens de fatale nacht aanwezig in de slaapkamer van haar vriend Hafed. Zij maakte de dodelijke schietpartij van dichtbij mee toen het stel werd overrompeld tijdens hun slaap, maar raakte zelf niet gewond bij de schietpartij. De opsporingsdiensten hebben tijdens onderzoek daarna kunnen vaststellen dat de vrouw voor en na de fatale overval, onder andere tijdens een etentje, nauw contact heeft gehad met Karim S. uit Stein, een van de verdachten in de moordzaak.

Geheim gehouden

Volgens ingewijden bekeek de recherche haar rol als mogelijke tipgever voor de roofoverval. De dochter van burgemeester van Akkermans (foto boven) van Eijsden-Margraten, een feit dat overigens angstvallig stil is gehouden, is echter alleen als getuige gehoord en niet als verdachte. Zij heeft altijd ontkend direct iets met deze zaak te maken te hebben gehad. Feit is overigens dat zij de ex-vriendin van de broer van de bovengenoemde verdachte Karim S. is.

Drie verdachten voor rechter

De andere man die al geruime tijd vastzit in verband met betrokkenheid bij de dood van Merkikou, eigenaar van shishabar Sahaya Lounge aan de Markt in Sittard, is de uit Heerlen afkomstige Dennis V. De derde verdachte is Carlo R., eveneens uit Heerlen. Hij is op vrije voeten. Desmond H. is verdachte nummer vier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *