Tweede dader fatale schietpartij Hafed Merkikou in hoger beroep tegen 24 jaar cel

Exclusief in de nieuwe Panorama: Interview met een politie-informant
april 18, 2018
Gokkende bewindvoerder rechtbank Maastricht ontslagen
april 23, 2018

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT/GELEEN Karim S., die tot 24 jaar cel is veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij het doodschieten van Hafed Merkikou (29) in diens woning in Geleen in de nacht van 7 op 8 februari vorig jaar, gaat in hoger beroep tegen deze straf bij het gerechtshof in Den Bosch. Dat zegt zijn advocaat Peer Szymkowiak tegen Crimewatcher.

,,Wij vinden het onterecht dat de rechter mijn cliënt verantwoordelijk houdt voor de dood van Hafed Merkikou. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan medeplegen omdat hij mee de woning van het slachtoffer is binnengegaan. Cliënt wist dat medeverdachte Dennis V. een wapen bij zich had, maar deze had tegen cliënt gezegd dat er geen munitie in zat. Daarnaast vinden wij de opgelegde 24 jaar celstraf veel te hoog”, aldus Szymkowiak.

Dennis V. en Karim S. overvielen de eigenaar van een shishabar in Sittard terwijl hij lag te slapen in zijn appartement. Hierbij veel een fataal schot, waardoor Merkikou kwam te overlijden. Schutter Dennis V. en Karim S. waren op bewakingsbeelden te zien terwijl zij de woning in gingen. Volgesn eerstgenoemde ging het vuurwapen per ongeluk af toen hij struikelde.

De rechtbank geloofde die lezing echter niet. Carlo R. is diegene die zorgde voor het vervoer en Dennis V. charterde voor de fatale woningoverval. Dennis V. heeft eveneens hoger beroep aangetekend tegen de 24 jaar cel die hij kreeg opgelegd. Carlo werd v

Karim S. uit Stein kreeg dezelfde straf als Dennis V. opgelegd. Carlo R. uit Heerlen moet van rechtbank in Maastricht 14 jaar achter de tralies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *