Twee jaar cel voor stalkster Telegraaf-journalist Raymond Kerckhoffs

Jaar cel voor vader die dochtertjes misbruikte in Heerlen
mei 15, 2019
Limburgse opsporingsdiensten delen Albanezen tik uit
mei 21, 2019

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT De Nederlandse Claudia W., woonachtig in het Duitse Aken, is door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar, voor het jarenlang stalken van Telegraaf-journalist Raymond Kerckhoffs. In totaal deden liefst vijf slachtoffers in Nederland aangifte tegen de uit Gulpen afkomstige vrouw.

W. heeft volgens de rechtbank gedurende verschillende tijdvakken de slachtoffers bedolven onder een enorme hoeveelheid berichten via e-mail en in mindere mate via social media. Deze waren volgens de rechtbank van zeer beledigende en krenkende aard.

De vrouw stuurde deze berichten ook op grote schaal naar familieleden, relaties, werkgevers, collega’s, bekenden en onbekenden van deze slachtoffers. ‘De verdachte heeft hiermee een ernstige inbreuk gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van de slachtoffers’, aldus de rechtbank in het vonnis.

Wielerjournalist Raymond Kerckhoffs van De Telegraaf, afkomstig uit het Limburgse Ubachsberg, ondervond behoorlijk wat last van de ernstige stalkingspraktijken van Claudia W. Hij heeft de vrouw nooit persoonlijk ontmoet en geeft aan dat hij hoopt dat de straf ervoor zorgt dat de stalkingspraktijken van W. nu zullen stoppen.

W. verblijft nog altijd in Duitsland, dat haar voorlopig nog niet zal uitleveren voor de digitale stalkingspraktijken aan Nederland. Inmiddels zijn er in Aken ook al diverse aangiften tegen W. ingediend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *