Tieners uit Kerkrade vrijuit in bommeldingszaak Heerenveen

Jurandy T. bekent alsnog moord op Sven Prins
december 19, 2018
De geheime transporten van de vermoorde Ronald Noteboren naar Berlijn
december 21, 2018

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT Drie tieners uit Kerkrade die verdacht worden van het dreigen een bom te laten ontploffen in het stadion van voetbalclub Heerenveen in juli dit jaar, worden niet verder vervolgd en gaan dus vrijuit. Dat bevestigt woordvoerster Ingrit Reuterink van justitie in Limburg tegenover Crimewatcher. De tieners hangt wel een forse schadeclaim boven het hoofd vanuit Friesland.

,,Het Openbaar Ministerie heeft deze zaak beoordeeld en afgedaan. De zaak tegen 2 minderjarigen is geseponeerd. De zaak tegen de derde minderjarige jongen wordt via Halt afgedaan. Voor het overige doen wij geen mededelingen in deze zaak nu het allen minderjarigen betreffen”, zegt Reuterink tegen deze misdaadsite.

De jongens (twee van 15 en ééntje van 13 jaar) blijken drie vrienden te zijn. Zij hebben tegenover de politie verklaard dat het doen van een bommelding een grap was en dat de locatie, het Abe Lenstrastadion, een willekeurig gekozen locatie.

Begin juli kwam er bij het voetbalstadion een melding binnen dat er daags daarna een bom op die plek zou ontploffen. Bij de club en politie in Friesland gingen onmiddellijk alle alarmbellen rinkelen. Het stadion werd nauwkeurig onder de loep genomen door bomexperts en speurhonden.

Daarom moesten een school en bedrijven in de buurt worden gesloten. Een bom werd er echter niet aangetroffen. De politie kwam er uiteindelijk achter dat de bellers uit Kerkrade afkomstig zijn omdat een van hen zijn eigen gsm gebruikte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *