Thijs H. ontkent moorden Brunssummerheide en Den Haag

De mysterieuze ‘Lange’ in de liquidatiezaak-Sven Prins
mei 25, 2019
Twaalf jaar cel voor dodelijke schietpartij Hoensbroek
mei 29, 2019

Van onze verslaggever

MAASTRICHT Thijs H. ontkent dat hij verantwoordelijk is voor de dood van twee mensen op de Brunssummerheide en een vrouw in Den Haag, drie weken geleden. Dat schrijft de rechtbank in haar beslissing om de bewakingsbeelden van zorginstelling Mondriaan te mogen gebruiken voor het onderzoek naar H.

Wel is duidelijk dat H. zich na de moorden op de Brunssummerheide met bebloede handen vrijwillig meldde om opgenomen te worden bij Vijverdal. Volgens de behandelend arts had H. daarbij ook gezegd dat hij op de Brunssummerheide was geweest.

Nog dezelfde avond ontsnapte H. uit de kliniek, door via een stapel stoelen over de muur van de binnentuin te klimmen. Dezelfde avond werd hij door zijn ouders teruggebracht. De volgende ochtend was H. opnieuw vertrokken. Die avond werd hij door de politie opgepakt.

Behalve dat er geen getuigen zijn, zou er op dit moment niet meer bewijs zijn. Daarom is het van belang dat duidelijk wordt welke kleren de verdachte aan had toen hij op de avond na de moorden werd terug gebracht naar Mondriaan, en welke kleding hij aan had toen de verdachte voor de tweede maal Mondriaan ontvluchtte.

In de beslissing van de rechter-commissaris staat ‘dat er geen andere mogelijkheid is om achter deze belangrijke gegevens te komen, nu de kleren van de verdachte zijn gewassen.’ Naast dat de verdachte ontkent, ‘lijken direct betrokkenen niet erg bereid om te verklaren.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *