Terreurverdachte Landgraaf broer slachtoffer zuurmoorden

Drie doden, maar was het allemaal moord?
juli 18, 2017
VIDEO Beelden liquidatie Eindhoven
juli 19, 2017

door Bjorn Thimister
 
HEERLEN De terreurverdachte die door de Dienst Speciale Interventies (DSI) in Heerlen op woensdag 21 juni werd opgepakt, de 28-jarige Khalid T., is de broer van de in 2011 doodgeschoten Mouhammed al Jader (foto) uit Schinveld. Hij was een van de twee slachtoffers in de geruchtmakende zaak rond de Limburgse zuurmoorden. Dat bevestigen meerdere welingelichte bronnen rond het onderzoek tegenover Crimewatcher.
 
De arrestatie van Khalid T. werd gedaan in verband met een van de zes strafrechtelijke onderzoek naar jihadisme en radicalisering. De terreurverdachte twintiger moet voorlopig achter slot en grendel blijven zitten. Khalid T. werd aangehouden in Heerlen, maar stond ten tijde van de arrestatie ingeschreven op een adres in Landgraaf. Hij wordt verdacht van het werven van jongeren voor de gewapende strijd van IS, en deelname aan een criminele organisatie met terroristisch oogmerk.
 
Mouhammed Al Jader en de gepakte Khalid komen uit een grote familie. De 29-jarige Mouhammed kwam in 2011 om het leven toen hij in een woning in het Duitse Tudderen werd doodgeschoten. Zijn stoffelijk overschot werd daarna opgelost in zuur, in een pand in het Belgische Dilsen-Stokkem. Leden van de Sittardse familie L. werden voor deze moord, en voor het doden van Alan Gergeri, verantwoordelijk gehouden en daarom door de rechtbank veroordeeld tot langdurige celstraffen. Eind dit jaar zal het gerechtshof in Den Bosch het hoger beroep inhoudelijk behandelen.
 
De uit Geleen afkomstige Ron van K., die eveneens een celstraf kreeg opgelegd vanwege betrokkenheid bij deze Limburgse zuurmoorden, is inmiddels overleden. Justitie in Limburg, dat het onderzoek in deze zaak leidt, kon de link tussen de terreurverdachte en de vermoorde Limburger Mouhammeld al Jader desgevraagd niet bevestigen. ,,Wij kunnen daar geen vragen over beantwoorden”, aldus woordvoerder Harry Willems. Alper Cinar, advocaat van Khalid T., wilde geen commentaar geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *