Synthetische drugs en tabletteermachine gevonden in Heerlen

Forse celstraffen voor Limburgse fraude met zorggeld
september 4, 2018
Jos Brech mag weer contact hebben met buitenwereld
september 6, 2018

Van onze verslaggever

HEERLEN De politie heeft dinsdagavond 8 september een grote hoeveelheid synthetische drugs en een tabletteermachine aangetroffen in een loods aan de Wijngaardsweg in Heerlen. Daarbij zijn vijf verdachten aangehouden.

Rond 21.30 uur werd er door politiemedewerkers van het basisteam Heerlen en het Team Ondermijning Limburg (TOL) een doorzoeking gehouden in het betreffende pand. Daarbij zijn een 25-jarige man uit Oirsbeek, een 26-jarige man uit Heerlen en twee mannen uit Hoensbroek van 42 en 44 jaar aangehouden die op dat moment aanwezig waren op het terrein.

Op twee andere locaties in Heerlen werden ook doorzoekingen gehouden. Daar is een 53-jarige man uit Hoensbroek aangehouden. Naast de aangetroffen goederen en synthetische drugs in de loods, zijn er ook meerdere auto’s en een camper in beslag genomen. De politie kwam de locaties op het spoor naar aanleiding van informatie uit een lopend onderzoek.

De geavanceerde tabletteermachine kan wekelijkse grote hoeveelheden pillen produceren. De politie onderzoekt hoelang de machine al in productie was. Dit kan in het verdere strafproces leiden tot ontneming van onrechtmatig verkregen inkomsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *