Speurtocht naar spoorloze cruciale getuige in moordzaak Sittard

Ex-verdachte moordplan officier van justitie wil OM dagen
februari 11, 2019
18 jaar cel en tbs geëist voor dubbele moord Maastricht
februari 13, 2019

door Bjorn Thimister

SITTARD Waar is de man die Abbas Al-S., veroordeeld tot 12 jaar cel voor het doodschieten van Abderahim Maihouane (rechts op bovenstaande foto) in een loungebar in Sittard in 2017, vóór de dodelijke schietpartij met een vuurwapen zag? Justitie zoekt hem om als getuige gehoord te worden, zegt Al-S.’ advocaat Peer Szymkowiak tegen Crimewatcher.

Feit is dat de 26-jarige Abderahim Maihouane in april 2017 in loungebar Tropicana op de wc werd doodgeschoten na een drugsconflict over geld. Abbas Al-S. kreeg hiervoor 12 jaar cel opgelegd wegens doodslag, maar ging hier tegen in hoger beroep bij het gerechtshof in Den Bosch.

Al-S.’ raadsman Szymkowiak wil de man die bij de politie heeft verklaard dat hij zijn cliënt voor de fatale schietpartij in een andere kroeg gezien zou hebben met een vuurwapen in zijn broeksband graag als getuige gaan horen. ,,Op basis van ondermeer zijn verklaring is mijn cliënt namelijk veroordeeld dus ik wil hem graag spreken”, legt Szymkowiak uit.

,,Het probleem is echter dat deze persoon het land ontvlucht is. Hij verblijft op dit moment waarschijnlijk ergens in het Midden-Oosten en justitie probeert nu via mensen waarmee hij misschien nog contact heeft in Nederland hem alsnog te kunnen vinden. Voor de behandeling van het hoger beroep vind ik het cruciaal dat dit gebeurt”, aldus Szymkowiak tegen deze misdaadsite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *