Schutter Doy S. over dodelijke schietpartij Geleen: Ik werd aangevallen met slagersmessen

VIDEO Wie vermoordde Bobo Jalloh uit Landgraaf?
mei 23, 2018
‘FBI voorkomt mogelijk aanslag in Brugge’
juni 5, 2018

door Bjorn Thimister

GELEEN Radjan Kalicharan (34) werd in Geleen op zondag 22 april om het leven gebracht. De man die het dodelijke schot loste is de 35-jarige Doy S., lid van motorclub Satudarah, uit Geleen. Wat gebeurde er volgens deze hoofdverdachte precies tijdens die fatale nacht? Voor het eerst vertelt hij tegen misdaadsite Crimewatcher, via zijn advocaat Patrick Tay, zijn kant van het verhaal. 

,,Doy had in die avond en nacht een feestje gehad. Middenin de nacht, rond de klok van drie uur, is hij toen naar huis gegaan. Hij woont in een bovenwoning aan de Rijksweg Zuid in Geleen. Zijn onderburen (het latere slachtoffer Radjan Kalicharan en zijn vriendin, BT) waren volgens hem flink wat lawaai aan het maken. Doy heeft hen toen gebeld of zij het iets rustiger wilden doen.” 

,,Doy kreeg daarop een grote mond van hen, wat hem deed besluiten om naar beneden te gaan. Hij heeft toen een rotje, een soort vuurwerkbommetje aangestoken en onder het raam van zijn onderburen gelegd. De kracht heeft hiervan heeft hij enigszins onderschat, want na een forse knal vloog het hele raam uit het kozijn. Daarna is Doy weer zijn bovenwoning in gegaan.” De de door Kalicharan gebelde politie arriveerde even later en suste de boel. 

,,De onderburen, Radjan Kalicharan dus, waren ondertussen naar buiten gekomen en bedreigden Doy meerdere malen met de dood en riepen nog andere dingen naar hem, ten tijde van deze bedreigingen waren zij beide gewapend met twee grote messen. Daarna zijn zij via een deur op de begane grond, die zij met geweld hebben geforceerd, en een trap naar de voordeur van Doy op de eerste verdieping gelopen. Toen cliënt zijn deur daarop opendeed, stak een van zijn twee belagers meteen een mes naar binnen. Dan heb ik het dus over, in totaal, twee messen met een lemmet van ongeveer 20 tot 30 centimeter.” 

,,Doy was hierdoor erg geschrokken en voelde zich niet meer veilig, het was op dat moment vijf uur in de ochtend. Vanwege de ernstige dreiging wilde die plek verlaten en heeft daarom meerdere vrienden gebeld om hem op te halen. Meerdere omdat hij niet wist of de personen die hij belde of en wanneer zij zouden komen. Ondanks dit tijdstip zijn deze drie vrienden van hem meteen gekomen. Met zijn vieren hebben zij toen besloten om naar buiten te gaan en weg te gaan uit de straat. Voor de betreffende woning aan de Rijksweg Zuid kwam het echter meteen tot een confrontatie met de bovengenoemde onderburen.” 

,,Een vriend van Doy werd hierop meteen bedreigd door de vriendin van Radwan Kalicharan. Die vrouw zwaaide met twee soort slagersmessen. Kalicharan gooide met glasscherven die daar lagen in de richting van een van de vrienden van Doy, die op dat moment met zijn rug in richting van een doodlopende steeg stond en derhalve geen kant meer op kon. Op een gegeven moment pakte Kalicharan een groot stuk glas en wilde dit in de richting van de betreffende vriend van Doy gooien. Al deze bedreigingen, belagingen en schermutselingen staan overigens op bewakingsbeelden van een camera van een andere buurman. Deze zitten in het strafdossier.” 

,,Toen Kalicharan dus met dat groot stuk glas in zijn handen stond, besloot Doy in een split second om een schot te lossen, ter verdediging van het lijf van zijn vriend, die eerder was gekomen om hem op te halen. Dat schieten gebeurde niet gericht. De vriendin van Kalicharan viel Doy daarop weer aan, waarop Doy besloot om zichzelf weer te verdedigen en daarom schoot hij de vrouw – nu wel gericht – in haar been, dit nadat hij haar meerdere keren had gemaand tot het neerleggen van de messen. Doy en zijn vrienden zijn hierna in een auto op de vlucht geslagen.” 

,,Doy weet vanaf dit moment niet meer precies wat er allemaal gebeurd is. Alleen flarden kan hij zich nog herinneren. Het enige wat hij nog weet is dat hij zich bij een vriend is gaan douchen en dat hij daarna naar een andere vriend in Brunssum is gereden. Daar werd hij uiteindelijk ook opgepakt. Waar hij het door hem gebruikte vuurwapen heeft gelaten, dat weet hij onder andere niet meer.”

,,Dit hele verhaal heeft hij op de maandag na de dodelijke schietpartij meteen zo verteld tegen de recherche tijdens de verhoren. Zo is het volgens hem precies gegaan namelijk. Een typische vorm van noodweer/noodweer excess. Hier valt voor hem niks te verbergen, dus dan moet je meteen open kaart spelen. Dat heb ik hem op dat moment ook geadviseerd en dat advies heeft hij opgevolgd.” 

Justitie in Limburg ziet Doy S. als hoofdverdachte in deze zaak. Zijn voorlopige hechtenis is inmiddels al enkele keren verlengd. Doy S. zit op dit moment al geruime tijd vast in het Huis van Bewaring van Roermond op verdenking van doodslag, zware mishandeling en de poging tot beide strafbare feiten. Zijn advocaat Patrick Tay heeft na uitdrukkelijk overleg met hem dit verhaal verteld.

De Maastrichtse strafpleiter benadrukt nog dat ,,motorclub Satudarah verder niks met deze zaak van doen heeft, het betreft een uit de hand gelopen burenruzie. Het lidmaatschap is totaal niet van belang daar dit iedereen kan overkomen”. Doy S. zal naar verwachting over enige tijd tijdens een zogeheten pro forma-zitting voor de rechtbank in Maastricht moeten gaan verschijnen. 

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *