Schietpartij vakantiehuis Vijlen: ‘Schoonmaakster neergeschoten door eigen man’

Doorstart onderzoek recherche naar moord op Bobo Jalloh uit Landgraaf
april 4, 2018
FIOD neemt koffer met 825.000 euro in beslag
april 10, 2018

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT/VIJLEN De schoonmaakster die in een vakantiehuisje in Vijlen (buurtschap Cottessen) op 19 februari ernstig gewond raakte tijdens een schietpartij, zou zijn neergeschoten door haar eigen man, met wie zij in scheiding ligt. Dat zeggen goedingevoerde opsporingsbronnen tegen Crimewatcher. Verdachte D. van G. uit Leudal zit al geruime tijd vast op verdenking van poging tot moord.

De schietpartij vond in het Zuid-Limburgse Vijlen rond kwart voor drie ’s middags plaats. De 53-jarige vrouw uit Vaals, die als schoonmaakster in het vakantiehuisje aan het werk was, werd volgens volgens bronnen binnen de opsporingsdiensten plotseling drie keer beschoten. Verdachte D. van G. werd niet veel later op die 19e februari in zijn woning in Leudal gearresteerd.

Het slachtoffer zou de verdachte hebben herkend als haar echtgenoot, met wie zij relatieproblemen heeft en daarom in scheiding ligt. Het stel zou een conflict hebben over de verdeling van de boedel en geld. Dat is volgens de speurders de reden van de schietpartij zijn geweest. Getuigen verklaarden later dat zij rond de plaats delict een man met een bivakmuts hadden gezien.

Tijdens technisch onderzoek door de afdeling Forensische Opsporing van de recherche is in de buurt van het betreffende vakantiehuisje een patroon gevonden met daarop DNA van verdachte Van G. Ondanks dat hij herkend zou zijn door zijn echtgenote en de vondst van een DNA-spoor, ontkent de inwoner van Leudal volgens ingewijden tot op heden iedere betrokkenheid bij het schietincident.

Justitie en de recherche zien dit echter anders en de rechtbank is hier – in ieder geval vooralsnog – in mee gegaan, want de voorlopige hechtenis van Van G. is al meerdere keren verlengd. Onlangs zijn de beperkingen van het OM, waardoor de verdachte alleen maar contact mocht hebben met zijn advocaat, er afgehaald. Een woordvoerster van het OM in Limburg laat desgevraagd weten ,,op dit moment geen inhoudelijke antwoorden te kunnen geven”.

,,Over de relatie tussen de verdachte en het slachtoffer als ook de toestand van het slachtoffer doen we, net zoals in andere zaken, geen mededelingen. Het onderzoek in deze zaak loopt nog.”

Foto: Track’88

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *