Satudarah-bestuur Geleen verdacht van afpersing om drugsconflict

COLUMN Françoise Landerloo: De zaak van mijn leven
januari 28, 2018
COLDCASE Onopgeloste moord op Maria Simons Maastricht
januari 29, 2018

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT Justitie in Limburg verdenkt bestuursleden van motorclub Satudarah in Geleen, die sinds 6 december vorig jaar in de cel zitten, betrokken te zijn geweest bij een afpersingszaak rond een uit de hand gelopen drugsconflict. Dat bevestigen betrouwbare opsporingsbronnen tegenover Crimewatcher.

De top van het Geleense chapter van motorclub Satudarah zou door een persoon in de Limburgse onderwereld zijn ingeschakeld nadat er over de opbrengst van een hennepplantage onenigheid was ontstaan. ,,Diegene die zich benadeeld voelde heeft zich tot Satudarah gewend om het deel waar hij recht op had te verkrijgen”, zegt een opsporingsbron tegen deze misdaadsite. In het strafrechtelijk onderzoek heeft het vermeende slachtoffer aangifte gedaan van deze afpersingspraktijken door de OMG-leden.

Dat is volgens opsporingsbronnen de enige aangifte die er tegen het Limburgse Satudarah-bestuur ligt in het al geruime tijd lopende strafrechtelijke onderzoek. Justitie en recherche plaatsten heimelijk afluisterapparatuur en een verborgen camera in de memberroom van de motorclub aan de Borrekuilstraat in Geleen waar het Satudarah-bestuur twee keer per week vergaderde.

Hierdoor konden de opsporingsdiensten van juni tot begin december afgelopen jaar heimelijk meeluisteren en -kijken. Op deze beelden is onder andere te zien dat er geweld wordt gebruikt en bedreigingen worden geuit aan het adres van leden die Satudarah moeten verlaten, tijdens zogeheten bad standings.

De gepakte bestuursleden van het Geleense Satudarah-chapter zijn president Stephan P., Anthony P., vice-president Emmanuel P., Paul S. en Dave E. uit Kerkrade. Ook de 34-jarige broer van eerstgenoemde zit inmiddels vast in deze zaak. Ook hij is lid van Satudarah.

De verdachtmakingen aan het adres van dit zestal zijn niet mals: wederrechtelijke vrijheidsberoving, deelname aan een criminele organisatie, mishandeling en bedreiging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *