Russische zoektocht met Ben Zuidema naar gestolen oldtimer

Terreurverdachte gepakt in Zuid-Limburg
april 30, 2019
Voortvluchtige Lei B. uit Sittard krijgt levenslang voor moord
mei 6, 2019

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT De bekende Limburgse privé-detective Ben Zuidema is samen met een Russische collega naarstig op zoek naar een in het Brabantse Gastel gestolen oldtimer (foto boven) ter waarde van 4,5 ton. Het duo heeft een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Dat vertelt Zuidema tegen Crimewatcher.

,,Deze Mercedes 280 SE Cabriolet, bouwjaar 1970, is gestolen in Gastel in september. Ik heb een ervaren Russische collega ingeschakeld. Wij zijn samen aan het zoeken naar wie verantwoordelijk is voor deze diefstal”, legt Zuidema uit. De Limburgse speurder heeft een sterk vermoeden wie er achter de oldtimerroof zit.

,,Twee weken voor de diefstal heeft die man in Gastel bezoek gehad van drie mannen. Die kochten toen twee autowrakken voor teveel geld. Die doen dat om de autopapieren in bezit te hebben. Daarnaast wilden zij ook nog zo autopapieren kopen, maar dat wilde de eigenaar niet.”

,,Veertien dagen later werd die peperdure Mercedes gestolen. Dit vind ik allemaal te toevallig. Naar mijn mening hebben die dieven een grote fout gemaakt door wrakken te kopen voor teveel geld en te vragen naar papieren. Wij gaan nu met verkregen sporen verdere stappen zetten”, aldus Zuidema.

Ben Zuidema maakt al jaren jacht op een bende criminelen die vooral het zuiden van Nederland teistert door oldtimers te stelen. In de afgelopen jaren was het in deze regio en de bijbehorende grensstreek met Duitsland en België al vele tientallen keren raak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *