‘Rovende tieners Herten vrij door fout Limburgse politie’

Moordzaak Winterswijk: ‘Cliënt niet herkend en geen DNA’
mei 1, 2018
Daamen advocaten opent bezoeklocatie in Amsterdam
mei 2, 2018

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT/HERTEN Een vijftienjarig meisje en haar broertje (14), die in Herten op maandag 23 april in verband met een inbraak na een uitgebreide klopjacht van de politie met een helikopter konden worden opgepakt, zijn noodgedwongen vrijgelaten door de rechter na een fout van de politie. Dat zegt hun advocaat Justin Luiten tegen Crimewatcher.

De verdachte Gionni en Marina J., zogenoemde ‘Roma-types, werden op heterdaad betrapt bij een woninginbraak aan de Bonenberg, maar wisten te ontsnappen. Het minderjarige meisje bestuurder hierbij vermoedelijk de auto. De politie maakte vervolgens jacht op de inbrekers met een helikopter en diverse politieauto’s van de eenheden Roermond, Echt en Weert-Nederweert. Het tweetal wist zich enige tijd te verbergen onder een struikgewas, maar kon uiteindelijk toch worden opgepakt.

Ondanks dat het duo tijdens het onderzoek wordt gelinkt aan zeker zeven inbraken in de regio Tegelen/Venlo/Roermond, zijn de verdachte broer en zus noodgedwongen door de rechter-commissaris op vrije voeten gesteld na een fout van de politie, zegt hun raadsman Justin Luiten. ,,De zogeheten inverzekeringsstelling voor minderjarigen is zes uur, maar bij mijn cliënt heeft dit langer geduurd, dus de rechter-commissaris kon niet anders”, legt Luiten uit.

,,Dit is een terechte beslissing, maar had eenvoudig voorkomen kunnen worden als de politie de regels correct had nageleefd”, aldus de Maastrichtse strafpleiter.

Foto: Track’88

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *