REPORTAGE De laatste seconden van Hafed

Ex-lid Satudarah vast voor afpersingspoging Geleen
juni 7, 2017
Belgische Hasselt vreest Satudarah
juni 7, 2017

door Bjorn Thimister

GELEEN Hafed Merkikou (29) werd in de nacht van 7 op 8 februari doodgeschoten tijdens een mislukte roofoverval in zijn woning in Geleen. Hoe zagen de laatste momenten van het leven van de eigenaar van een shishalounge eruit tijdens de fatale nacht? Crimewatcher maakte een reconstructie van seconde tot seconde van de dodelijke schietpartij aan de hand van resultaten van het rechercheonderzoek.

03:01.36 uur: Hafed Merkikou ligt samen met zijn partner nietsvermoedend te slapen in zijn appartement aan de Beatrixlaan in Geleen.

03:01.37 uur: Op beelden van een bewakingscamera in de woning van Merkikou is te zien dat twee personen bij het appartement arriveren. Verdachte Karim S. uit Stein gooit met een volgens de recherche ‘vierkant voorwerp’ het raam van de slaapkamer van Merkikou in. Er klinkt glasgerinkel en er onstaat meteen een worsteling tussen Merkikou en S. Medeverdachte Dennis V. uit Heerlen blijft volgens zijn eigen verklaring buiten wachten.

03:01.40 uur: Er klinkt geschreeuw van een vrouwelijke stem. Dit duurt volgens de Limburgse recherche ongeveer tien seconden.

03:01.49 uur: Een mannelijke stem, waarschijnlijk is dit volgens de rechercheurs Hafed Merkikou, schreeuwt ‘nee, nee’. Een van de twee overvallers gilt ‘bek houden, bek houden’.

03:02.03 uur: Merkikou schreeuwt ‘what the fuck!’. Dennis V. is inmiddels ook, met een shotgun, door het verbrijzelde raam de slaapkamer binnengegaan.

03:02.04 uur: Op beelden van de bewakingscamera is een schot hoorbaar. Volgens Dennis V. is het wapen af gegaan doordat hij bij het terugdeinzen struikelde over het bed van Merkikou.

03:02.06 uur: Een van de twee overvallers zegt ‘kom, kom, kom’.

Daarna is op de bewakingsbeelden te zien dat de twee vermomde overvallers, eerst Dennis V. en daarna Karim S., de plaats delict verlaten.

03:02.17 uur: Verdachten zijn uit het zicht van de bewakingscamera, zo tekenen de speurders naderhand op in de onderzoekstukken.

Hafed Merkikou overlijdt even later aan de door het hagelpatroon veroorzaakte schotwond. Hulpdiensten kunnen niks meer voor de eigenaar van een shishabar in het centrum van Sittard doen. Carlo R. en Desmond H. zijn eveneens als verdachten aangemerkt in deze zaak. Zij zouden volgens de opsporingsdiensten voorbereidingswerk hebben verricht voor de (mislukte) roofoverval. Laatstgenoemde is inmiddels op vrije voeten gesteld.

Op 21 juni zal deze zaak verder gaan met een zogeheten pro formazitting voor de rechtbank in Maastricht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *