REPORTAGE Genbroekstraat Venlo: al eerder plaats delict

Zaak tegen verdachte moord Rimburg geseponeerd
oktober 16, 2017
COMMERCIAL Weening Strafrechtadvocaten
oktober 18, 2017

door Bjorn Thimister

VENLO Een heuse gijzeling met een link naar de geruchtmakende Bende van Venlo en zelfs in een eerder stadium een koelbloedige moord: de Genbroekstraat in de Limburgse stad staat inmiddels met dikkere letters in de misdaadhistorie geschreven.

Zeer actueel is de gijzeling van de moeder van Frenkie P., leider van de ooit zo beruchte Bende van Venlo. Zeker geen kleine jongen was hij voordat hij levenslang achter de tralies moest. Moeders heeft daar klaarblijkelijk nog steeds de naweeën van, zo vertelde zij onlangs voor de camera van regionale tv-zender L1, daags nadat zij in uiterste paniek de politie moest bellen en zich urenlang verborg in een afgesloten ruimte in haar eigen huis. Een doodnormaal bingoavondje eindigde zo met angstige momenten.

De man die deze Ine gijzelde, de 63-jarige Hassen T. die in het verleden tevens lid was van de Bende van Venlo, had een duidelijke eis voor zijn slachtoffer. ,,Ik moest naar de gevangenis in Roermond bellen en contact opnemen met Frenkie”, zei de gegijzelde vrouw tegen de regionale tv-zender. “Hij wilde dat Frenkie naar L1 zou bellen om te zeggen dat hij (de gijzelnemer) onschuldig is.” De vrouw kent de man die haar zondagavond 15 oktober gijzelde.

Hij werd eerder veroordeeld tot 12 jaar cel vanwege betrokkenheid bij een moord. Deze Hassen T. zit inmiddels weer achter slot en grendel, nu vanwege de gijzeling van Ine. In haar rijtjeshuis aan de Genbroekstraat in het zuidelijke deel van Venlo. Precies in die straat ging het in oktober 2013 ook al eens mis. Hier werd toen Linda Minten in koelen bloede vermoord.

De 33-jarige Venlose werd van dichtbij door haar hoofd geschoten, terwijl haar twee kinderen op dat moment lagen te slapen. Vijf maanden later werd Rafaël D. opgepakt. de moord op Linda doelmatig gepland en uitgevoerd. Alhoewel deze D. alle betrokkenheid ontkende, werd hij door de rechtbank veroordeeld tot zestien jaar cel. Er waren belastende verklaringen van getuigen en er werd dna van D. gevonden op een huls van het moordwapen.

Volgens justitie had D. gehandeld uit wraak. Hij, zijn broer en zijn moeder werden eerder in hun huis gemolesteerd, waarbij D. zwaar gewond raakte. De partner van Linda Minten zou daar mee te maken hebben. Een en ander speelde zich af in het Venlose drugsmilieu. Aldus het OM toentertijd. Datzelfde OM zal later in de gijzelingszaak weer aan bod gaan komen. Twee verschillende zaken, maar met een en dezelfde plaats delict: de Genbroekstraat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *