Reconstructie van Limburgse taximoord

Gewapende overval op taxi in Heerlen
juni 10, 2017
Groot drugslab ontdekt in boerenstal
juni 11, 2017

door Bjorn Thimister
 
MAASTRICHT Er komt een reconstructie in de zaak van de moord op taxichauffeur Ousman Magomadov (24) uit Maastricht. Dat bevestigt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Limburg tegenover Crimewatcher. Magomadov werd begin mei in een bosgebied in het Duitse Selfkant-Schalbruch, vlak over de grens bij Sittard, dood gevonden. De 45-jarige Will van K. uit Geleen is verdachte in deze zaak. Hij zit al geruime tijd vast.
 
Volgens justitiewoordvoerster Ingrid Reuterink gaat het in deze zaak om ,,verhoor ter plaatse”. ,,Daar zullen dan alle partijen bij aanwezig zijn.” Peter van Geelkerken, advocaat van Van K., geeft aan op de hoogte te zijn van de geplande reconstructie. ,,Ik ben hierover in beraad met mijn cliënt. Meer ga ik nu niet over deze zaak zeggen.”
 
Het flink toegetakelde lichaam van Magomadov, oorspronkelijk afkomstig uit Tsjetsjenië, werd op zondagmiddag 7 mei door wandelaars aangetroffen. Hij bleek met twaalf messteken, te zijn vermoord. Verdachte Van K. werd diezelfde dag in de buurt van de A12 bij Zevenhuizen aangehouden. Dit was dichtbij de plek waar de verlaten taxi, met daarin bloedsporen van Ousman Magomadov, werd aangetroffen.
 
Van K. werd daarna de eerste keer verhoord op het politiebureau van Gouda. Volgens opsporingsbronnen ,,kenden verdachte en slachtoffer elkaar niet voor de taxirit.”  Mogelijk scenario is dat Magomadov in Spaubeek in een bosgebied, waar de speurders bloedsporen hebben aangetroffen, werd doodgestoken en dat zijn stoffelijk overschot daarna is gedumpt in Selfkant-Schalbruch.

Foto: politie doet onderzoek in deze zaak (Track’88)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *