‘Recherche zoekt nog medeverdachten moord Sittard’

Limburgs echtpaar gepakt voor miljoenenfraude
oktober 11, 2017
UPDATE Helikopterkaping en ontsnapping uit bajes verijdeld
oktober 11, 2017

door Bjorn Thimister

SITTARD Politie en justitie zijn nog altijd op zoek naar eventuele medeverdachten in de zaak van de moord op Abderahim Maihouane (26) uit Sittard, die in april dit jaar werd doodgeschoten. Dat zegt Peer Szymkowiak, advocaat van Abbas al S. die door de opsporingsdiensten ervan verdacht wordt de schutter te zijn geweest, tegen Crimewatcher.

‘Kleine kans’

,,Een van de gronden waarom de voorlopige hechtenis van mijn cliënt onlangs met dertig dagen is verlengd, is de zogenoemde grond dat justitie nog op zoek is naar eventuele mededaders”, vertelt Szymkowiak. ,,Zo is het mij medegedeeld in de stukken. Ik acht de kans klein dat ze die verdachten nog gaan vinden, want anders was dit in de tijd sinds de moord werd gepleegd wel al gebeurd. De vluchtgrond is er voor wat betreft mijn cliënt overigens afgehaald.”

Moordwapen

Het vuurwapen waarmee Abderahim ‘Abdi’ Maihouane (rechts op de foto) in loungebar Tropicana in Sittard werd neergeschoten na een conflict over een drugsdeal op de wc van de zaak, is volgens Szymkowiak tot op heden nog niet gevonden. Abbas al S., die enige tijd geleden werd aangehouden op Schiphol, beroept zich volgens de Maastrichtse strafpleiter tot nu op zijn zwijgrecht tijdens de verhoren door de recherche.

Foto: Facebook

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *