Recherche onderzoekt eerder verdacht incident bij beroofde juwelier

Moord Geleen: OM seponeert aangifte tegen vriendin doodgeschoten Radjan
december 27, 2018
UPDATE Gebiedsontzegging bedreigde man Venlo
december 31, 2018

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT De Limburgse recherche onderzoekt een eerder verdacht voorval in de zaak van de voor ruim één miljoen euro beroofde juwelier Alfred Burger in Maastricht. Om deze link te onderzoeken zijn bewakingsbeelden aan de politie overgedragen. Dat bevestigt Burger desgevraagd tegenover Crimewatcher.

,,Een tijdje geleden is er in mijn zaak een voorval geweest met twee mensen waarover ik toen al dacht: ‘dat kan niet kloppen’. Dit is inmiddels met de recherche besproken. Wij hebben zelf al de beelden van het ene voorval en van de daadwerkelijke diefstal bekeken en er zijn gelijkenissen tussen de personen in beeld”, legt Burger uit.

,Ik zelf en meerdere mensen die in mijn zaak werken, dachten meteen na de diefstal al: dit heeft met dat eerdere voorval te maken. Van dat scenario ga ik ook uit en dat wordt door de recherche onderzocht”, vervolgt Burger tegenover deze misdaadsite. ,,Het kan namelijk niet anders dan dat de dieven van tevoren hebben geweten hoe de situatie in de zaak was.”

Tijdens de afgelopen kerstnacht sloegen middenin de nacht twee vermomde daders toe in de juwelierszaak aan de Platielstraat. Binnen enkele minuten wisten zij vele tientallen peperdure horloges van onder andere de merken Rolex en Cartier ter waarde van 1,3 miljoen euro te stelen. Het tweetal sloeg daarna op de vlucht en is nog altijd spoorloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *