Proces moord-Andy de Heus start op 29 oktober

Limburgse opsporingsdiensten delen Albanezen tik uit
mei 21, 2019
De mysterieuze ‘Lange’ in de liquidatiezaak-Sven Prins
mei 25, 2019

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT Het proces tegen hoofdverdachte Ron S. en een aantal medeverdachten in de zaak van de vermoorde Andy de Heus (30) uit Echt, die in 2012 spoorloos verdween en wiens lichaam pas vier jaar later werd teruggevonden, zal op 29 oktober inhoudelijk gaan beginnen. Dat laat het OM in Limburg aan Crimewatcher weten.

Voor deze rechtszaak is volgens het OM daarnaast ook 31 oktober als tweede procesdag gepland. Serge Weening, advocaat van verdachte schutter Ron S. uit Sittard, geeft aan inmiddels op de hoogte te zijn van deze data. ,,Volgens mij is het onderzoek helemaal klaar nu.”

Vijftiger S. heeft toegegeven dat hij Andy de Heus om het leven heeft gebracht. Het slachtoffer verdween op 18 december 2012 en zijn lichaam werd pas in februari 2016 gevonden. Volgens de Sittardse hoofdverdachte heeft hij De Heus neergeschoten, ingepakt en begraven in Stevensweert.

Volgens justitie heeft S., mogelijk met hulp van andere verdachten, De Heus doodgeschoten én verstikt. Dat zou hij hebben gedaan door een plastic zak over het hoofd van het slachtoffer te trekken, maar ook door druk uit te oefenen op zijn keel en hals. De Heus had kogels in zijn hoofd en lichaam.

De schietpartij vond plaats op een bungalowpark in Stevensweert. Onlangs werd in een kanaal nog gezocht naar het gebruikte moordwapen, maar dit werd volgens het OM niet gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *