Proces moord-Andy de Heus op 12 maart verder

UPDATE Cipier Sittard geschorst na integriteitsonderzoek
november 5, 2018
Zaak-Nicky Verstappen: Jos Brech ontkent
november 9, 2018

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT De rechtszaak in verband met de moord op Andy de Heus (30) uit Echt gaat op 12 maart verder met een zogeheten regiezitting. Dat laat een woordvoerster van het OM in Limburg desgevraagd aan Crimewatcher weten. Het was al maanden stil in deze zaak, nadat hoofdverdachte Ron S. uit Sittard was overgeleverd vanuit Duitsland.

S., die door justitie in Limburg verdacht wordt van moord/doodslag, verboden wapenbezit en het wegmaken van het lijk van De Heus, werd op 7 maart dit jaar door de Duitse justitie overgeleverd aan Nederland. ,,Deze verdachte is inmiddels hier verhoord in verband met de moord op Andy de Heus”, geeft een justitiewoordvoerster aan.

Schilder Ron S. uit Sittard kwam dankzij knap werk van de opsporingsdiensten in beeld als hoofdverdachte in de zaak van de moord op Andy de Heus. S. zat in een Duitse cel vanwege de smokkel van verdovende middelen. Alhier werd hij heimelijk afgeluisterd door de speurders terwijl hij over de moord op De Heus sprak met zijn vriendin.

Bingo voor het OM. Justitie in Limburg trad in overleg met de collega’s in Duitsland om hen te bewegen dat Ron S. zijn Duitse straf verder in een Nederlandse cel zou kunnen uitzitten. Die toestemming kwam er uiteindelijk en de rechtbank in Nederland gaf het fiat voor zijn uitlevering.

,,Voor wat betreft het Openbaar Ministerie is deze zaak en het bijbehorende onderzoek klaar voor de inhoudelijke behandeling. We hebben in totaal vijf mensen als verdachten aangemerkt. Tijdens de regiezitting in maart komend jaar kunnen de advocaten nog eventuele onderzoekwensen aangeven”, aldus een justitiewoordvoerster.

Andy de Heus (foto boven) werd doodgeschoten in 2012 en zijn stoffelijk overschot werd bij een visvijver in Stevensweert op 18 februari gevonden. Het motief voor de moord ligt naar alle waarschijnlijkheid in een conflict over drugs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *