Onderzoek naar drie medewerkers Limburgse politie vanwege plichtsverzuim

Internationale drugsbende in Limburg opgerold
juni 19, 2019
IP-tap ingezet in Limburgs onderzoek naar Albanese drugsmaffia
juni 25, 2019

Van onze verslaggever

MAASTRICHT De politiechef van de eenheid Limburg heeft drie politiemedewerkers buiten functie gesteld vanwege een vermoeden van plichtsverzuim. De betreffende medewerkers zijn werkzaam in het basisteam Horst / Peel en Maas.

De drie medewerkers zouden zich volgens de politie hebben beziggehouden met mogelijk onprofessioneel gedrag (uitingen en handelingen) ten opzichte van leiding, medewerkers en organisatie. Deze maatregelen zijn genomen na verkregen informatie uit enkele disciplinaire onderzoeken waarbij in april dit jaar vier medewerkers buiten functie zijn gesteld en dat zijn ze momenteel nog steeds.

Tijdens dat onderzoek kwamen er nieuwe feiten aan het daglicht waarbij andere medewerkers betrokken zijn geweest. Alle betrokken medewerkers hebben hun geweldsmiddelen ingeleverd en hun is de toegang tot de politiegebouwen en –systemen ontzegd gedurende de duur van het onderzoek.

Er is momenteel geen strafrechtelijk onderzoek gaande. Er vindt wel naast het interne disciplinaire onderzoek een oriënterend onderzoek plaats door medewerkers van de Rijksrecherche . Dit onder leiding van het Openbaar Ministerie. De uitkomsten daarvan moeten worden afgewacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *