‘Ömer Köksal in hoofd geschoten, vuurwapen nog spoorloos’

‘Doodskistman’ Piet van der Molen uit Oirsbeek op 29 mei voor de rechter
april 25, 2018
Vijf verdachten in groot cybercrime-onderzoek
april 26, 2018

door Bjorn Thimister

BLERICK De 22-jarige Ömer Köksal is in Blerick op 1 november in zijn hoofd geschoten. Mede hierdoor kwam hij te overlijden. Dat heeft het NFI geconcludeerd na forensisch onderzoek op het lichaam van de man uit Venlo en staat in het sectierapport, zo bevestigen welingelichte opsporingsbronnen tegenover Crimewatcher.

Volgens ingewijden heeft het hierdoor ,,de schijn” dat deze fatale schietpartij toch meer een koelbloedige liquidatie dan alleen maar een uit de hand gelopen drugsruzie zou zijn geweest. Köksal blijkt die eerste dag in november midden op straat in totaal door meerdere kogels te zijn getroffen. In deze zaak zitten twee verdachten achter slot en grendel: Jonathan B. uit Rotterdam en Gianni Q. uit Amsterdam.

Laatstgenoemde zit in een cel in Parijs. De gezochte Q. werd enige tijd na de moord op Köksal tijdens een controle aangehouden door de Franse autoriteiten op vliegveld Parijs-Orly. Hij was afkomstig uit Frans-Guyana en had verdovende middelen in zijn bagage. ,,Uit de laatste informatie die wij uit Frankrijk hebben ontvangen, zal de rechter aldaar op 4 mei besluiten wanneer verdachte Q. zal worden overgeleverd”, zegt Gertjan Bos namens het OM in Limburg.

Bos wil desgevraagd bevestigen noch ontkennen dat Köksal in zijn hoofd werd geschoten. ,,Voor wat betreft het forensisch rapport van het NFI gaat het OM niet op vragen hierover in omdat een pro forma zitting in deze zaak is gepland. Dit rapport maakt namelijk onderdeel uit van de stukken voor die zitting.” De woordvoerder van het OM geeft wel nog aan ,,dat het vuurwapen dat gebruikt is bij het schietincident in Blerick nog niet gevonden.”

Dit pistool was door verdachte B. tussen een aantal vechtpartijen door opgehaald uit een woning. Deze Jonathan B. ontkent ten stelligste Ömer Köksal te hebben doodgeschoten.

Foto: Track’88

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *