OM vervolgt Maastrichtse ‘seksdeurwaarder’

Henk, Marvin, ‘de Egyptenaar’ en het afgeluisterde Satudarah-honk
maart 2, 2018
‘Doorzoeking cellen Geerhorst duurde vier dagen’
maart 5, 2018

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT Het Openbaar Ministerie (OM) in Limburg gaat de Maastrichtse deurwaarder Hans K., die vrouwen waar hij schulden kwam innen, seks aanbood in ruil voor geld, strafrechtelijk vervolgen. Dat bevestigt een justitiewoordvoerder tegenover Crimewatcher.

,,Deze verdachte zal gedagvaard worden om zich voor de rechter te verantwoorden”, laat Harry Willems namens het OM weten. Tegen K. liep begin vorig jaar al enkele maanden een onderzoek, maar de Maastrichtenaar werd – in verband met het lopende onderzoek – pas op 22 mei opgepakt door de politie. Hij zat enkele dagen in de cel.

In total zeker elf vrouwen deden aangifte gedaan tegen de man. Die aangiftes variëren van seksueel contact met betasten en het doen van oneerbare voorstellen aan de vrouwen, in de periode van 2001 tot 2016. In deze zaak zijn door de politie in totaal tientallen getuigen gehoord.

Het SBS tv-programma Undercover in Nederland had opnames gemaakt van K. die een vrouw voorstelde om tegen betaling seks met hem te hebben. De deurwaarder liep door deze verborgen camera-actie in de val en nam zelf ontslag nadat deze zaak aan het licht kwam.

Hans K.’s advocaat Marijn Zuketto laat desgevraagd weten door het OM op de hoogte te zijn gebracht van de vervolging van zijn cliënt. ,,Verder wil ik hier geen commentaar op geven”, aldus de Maastrichtse strafpleiter.

Foto: Screenshot Undercover in Nederland (SBS6)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *