OM: toedracht dood baby Brunssum nog steeds onduidelijk

Kerkradenaar verdacht van seksueel misbruiken meisje (10)
juli 25, 2018
UPDATE Zaak dode Amstenrade: alleen hoofdverdachte nog vast
juli 30, 2018

door Bjorn Thimister

BRUNSSUM/MAASTRICHT Politie en justitie tasten na negen maanden nog steeds in het duister hoe de vijf maanden oude baby Fabian die in Brunssum in oktober vorig jaar precies om het leven is gekomen. Duidelijk is inmiddels wel dat de baby is overleden aan een ernstig hersentrauma, bevestigt het OM tegenover Crimewatcher.

Dit laatste heeft het NFI geconcludeerd in het definitieve sectierapport. ,,Wij weten nu wat de doodsoorzaak is geweest en het NFI heeft ons een aantal manieren aangegeven hoe dit letsel heeft kunnen ontstaan, dat onderzoeken wij nu”, zegt een woordvoerder van het OM tegen deze misdaadsite.

Voor de opsporingsdiensten is het dus nog steeds niet duidelijk wat er precies op die oktoberdag met de baby is gebeurd. Enkele maanden geleden zei het OM dat door klappen op zijn hoofdje en het hardhandig door elkaar schudden, het ‘shaken baby syndroom’ moest zijn overleden.

Een en ander was toen vastgelegd in een voorlopig sectierapport. Uit antwoorden van het OM op vragen hierover blijkt echter dat deze toedracht nog helemaal niet zo zeker is. Beide oppasouders zijn nog altijd als verdachten aangemerkt in deze zaak, maar zijn inmiddels wel al geruime tijd op vrije voeten.

Justitie is nu dus aan zet om te kunnen aantonen wat precies in de woning aan de Bongardstraat in Brunssum op 11 oktober is gebeurd waardoor Fabian kwam te overlijden. De oppasouders, die tot op heden ontkennen de baby iets aangedaan te hebben, belden de hulpdiensten pas nadat ze eerst zelf geprobeerd hadden het kindje te reanimeren.

Fabian overleed later in het ziekenhuis in Maastricht. Peter van Geelkerken en Roy Palmen, advocaten van een van de verdachte oppasouder, wilden geen commentaar geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *