OM: Geen bevestiging bedreiging burgemeester Kerkrade

Tbs’er opgepakt voor plegen zedendelict
juni 15, 2017
Jos Som: ‘Ik werd weggevoerd en half jaar beveiligd’
juni 15, 2017

door Bjorn Thimister

KERKRADE/MAASTRICHT Het onderzoek naar bedreigingen vanuit de motorclubwereld aan het adres van burgemeester Jos Som van Kerkrade, die om deze reden in mei 2015 enige tijd 24 uur per dag politiebeveiliging kreeg, heeft niks opgeleverd. Dat zegt een woordvoerder van justitie in Limburg na vragen van Crimewatcher. Aanleiding voor de politiebeveiliging was dat Som bedreigd zou zijn nadat hij een clubhuis van motorclub Hells Angels in zijn stad had gesloten.

,,Het onderzoek heeft niet geleid tot bevestiging van een bedreigende situatie”, laat OM-woordvoerder Harry Willems desgevraagd aan deze misdaadsite weten. Op andere vragen wilde hij niet ingaan. ,,Verder doen wij hier geen mededelingen over”, aldus Willems. Jos Som, die een korte reactie laat weten ,,dat dit aan het OM is”, kreeg per direct politiebeveiliging nadat als gevolg van bovengenoemde sluiting van een clubhuis van de Angels op de Markt in het centrum van de Limburgse stad dreigementen zouden zijn geuit aan zijn adres.

Bij de vrijstaande woning van de Kerkraadse burgervader werd daarom een soort cabin geplaatst door de politie waarin een bewakingspost was gevestigd. Ook werd de omgeving van het onderkomen van Som enige tijd 24/7 in de gaten gehouden door de opsporingsdiensten. Kerkrade werd in het verleden enige tijd geteisterd door overlast van motorbendes. Bij deze incidenten waren leden van de Hells Angels en de rivaliserende Bandidos betrokken. Het ging hier onder andere over intimidaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *